Уест Хем спря Тотнъм към върха, след като спечели с минималното 1:0 лондонското дерби от 28-ия кръг на Премиършип, което се игра на „Ъптън Парк“. „Чуковете“ нанесоха своя удар в самото начало на срещата и удържа аванса си.

Уест Хем поведе в 7-та минута, когато Дмитри Пайе центрира в наказателното поле на Тотнъм, където Насер Шадли изпусна Михаил Антонио, който засече топката с глава и я изпрати във вратата на Уго Лорис.

Марк Нобъл отправи много хубав далечен удар в 15-та минута, но Лорис спаси.

Уест Хем реализира втори гол в 43-та минута чрез Антонио, но преди това бе маркирана засада на Еменике, който преди това игра с топката.

Тотнъм започна настървено второто полувреме, след като Бен Дейвис отправи далечен удар в 49-та минута, но неточно в аут.

Ерик Ламела отправи опасен удар с глава в 53-та минута, но изпрати топката в аут.

Тоби Алдервайрелд бе на път да изненада Адриан в 61-та минута, когато стреля отдалеч, но испанският вратар успя да спаси. След това Хари Кейн можеше да вкара при добавката, но не успя да насочи топката.

Кристиан Ериксен шутира от добра позиция в 64-та минута, но Адриан боксира.

Тотнъм можеше да изравни резултата в 67-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Уест Хем, Куяте не успя да избие топката, която премина зад гърба му, но и Хари Кейн не успя да я засече и пропусна да се разпише.

Адриан се намеси решаващо в 89-та минута, когато боксира топката след центриране в наказателното поле на Уест Хем.

Уест Хем се изкачи на пето място във временното класиране с актив от 46 точки, докато Тотнъм остава втори с 54 точки. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS