Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп определено демонстрира празнично настроение след 5:0 над Суонси Сити на „Боксинг дей”. Колоритният специалист разкри защо проведе специален диалог със своя млад футболист Трент Александър-Арнолд, който бе сред голмайсторите в двубоя от 20-ия кръг.

Оказва се, че – както самият Клопо се изрази – майката на 19-годишния талант е издала „заповед” синът ѝ да бъде сред титулярите. Причината? Ами тя е повече от прозаична – макар Александър-Арнолд а е родом от Ливърпул, част от неговото семейство живее в Америка. Именно всички тези роднини са решили да използват празниците за пътуване до Англия, където също така да гледат домакинството на Ливърпул срещу „лебедите”.

Ливърпул оглозга до кокал последния в Англия

„Беше фантастично. Неговата майка ми каза миналата седмица, че на „Боксинг дей” всички роднини от Америка ще бъдат тук. Аз я попитах: „Това да не е заповед Трент да бъде сред титулярите?”, разказа Клоп.

„През първото полувреме, както и целият тим, Трент можеше да се справи и по-добре. После обаче той беше фантастичен и вкара хубав гол. Определено добри новини за фамилия Александър-Арнолд”.

Самият футболист също беше доволен от представянето си. „Сбъдната мечта е да отбележа гол на „Анфийлд”. Вкарах вече два пъти далеч от дома, но да се разпиша на „Анфийлд”, особено пред Копа, е нещо различно. Клоп беше наистина доволен от попадението. Всъщност мен ме удариха в лицето по едно време и той ми каза да ставам, освен ако носът ми не е счупен”, коментира Алксандър-Арнолд.