Отборът на Манчестър Юнайтед надви с 2:0 Кристъл Палас в сблъсък от 36-ия кръг на английската Висша лига. В края на първата част Маркъс Рашфорд откри резултата за "червените дяволи", а в 78-ата минута Антони Марсиал удвои. 

Първата добра възможност дойде още във втората минута и бе за Кристъл Палас. Уилфрид Заха се справи с противника и нанесе топовен изстрел от границата на наказателното поле. Давид де Хеа обаче се справи с опита. 

Последваха спокойни 30 минути, в които нито единият, нито другият отбор успяваше да сътвори нещо опасно пред вратата на съперника. 

В добавеното време на първата част обаче, сякаш от нищото, Маркъс Рашфорд изведе "червените дяволи" напред. Англичанинът връхлетя върху отскочилата топка в наказателното поле и с прекрасен удар в долния десен ъгъл на вратата преодоля Гуаита.

Малко преди последния съдийски сигнал за първите 45 минути Лука Миливоевич бе близо до изравняването, но Де Хеа отново бе безпогрешен. 

Getty Images
31 снимки

Десет минути след подновяването на играта Джордан Аю овладя страхотно подаване на Уилфрид Заха и изпрати топката в мрежата на Де Хеа. Попадението обаче бе отменено след преглед с ВАР, който установи, че Аю се е намирал в положение на засада.  

В 78-ата минута Рашфорд демонстрира страхотен поглед върху играта, намирайки Антони Марсиал в наказателното поле с дръзко подаване, а ударът от движение на французина бе толкова прецизен, че попадна право в долния десен ъгъл на вратата. 

В края на срещата Заха опита шанса си отново, но ударът му по трева бе отразен от Де Хеа. 

Така Юнайтед се изравни с Лестър по точки - 62, но "червените дяволи"остават на петата позиция заради по-лоша голова разлика. Кристъл Палас, от своя страна, остана 14-и с 42 пункта.