Манчестър Юнайтед се измъкна от ролетката на дузпите в турнира за Купата на Лигата след инфарктен мач срещу Рочдейл. На своя "Олд Трафорд" домакините бяха безпогрешни от бялата точка и спечелиха с 5:3. С най-голяма заслуга обаче бе вратарят Ромеро, който спаси дузпата, бита от Джими Кохейн. В редовното време двубоят завърши 1:1, като и двете попадения бяха отбелязани от тийнеджъри - 17-годишният нападател на Манчестър Юнайтед Грийнууд и Люк Матисън, който е само на 16 г. 

 
Резултата бе открит от Грийнууд в 68-ата минута. Нападателят получи топката от Лингард в наказателното поле, освободи се от защитник на Рочдейл и с премерен удар по земя направи безпомощен вратаря на Рочдейл Санчес. В 76-ата минута Люк Матисън изравни. Младокът от Рочдейл демонстрира хладнокръвие в наказателното поле, стреляйки от движение в средата на вратата за 1:1.
 
При дузпите "червените дяволи" показаха железни нерви и не направиха нито един пропуск. Ударът на Джими Кохейн от бялата точка бе спасен от вратаря на Юнайтед Ромеро. 
 
През първото полувреме тимът на Солскяер пропиля една дузина положения. В 28-ата минута стражът на гостите  Роберт Санчес с блестящ плонж изби удар с глава на Маркос Рохо. В следващата минута отново Рохо скочи най-високо в наказателното поле, но не успя да уцели вратата.
И Пол Погба показа неточен мерник в 34-ата минута, когато с глава от границата на малкото наказателно поле стреля над напречната греда. В 40-ата минута вратарят Санчес спаси шут на Грийнууд, а две минути преди почивката пропуск направи и Джеси Лингард от удобна позиция.
И след почивката картината не се промени. Юнайтед атакуваше, Рочдейл се защитаваше, но доста успешно. Андреас Перейра и Уан-Бисака изпуснаха най-добрите положения, Калън Кампс пък едва не заля със студен душ домакините още в 53-ата минута.
 
МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - РОЧДЕЙЛ 1:1, 5:3 дузпи
 
МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД (4-2-3-1): Ромеро - Уан-Бисака, Туанзебе, Фил Джоунс, Рохо - Фред, Погба - Перейра, Лингард, Чонг - Грийнууд
Треньор Солскяер
 
РОЧДЕЙЛ (4-5-1): Санчес - Матисън, Морли, МакНълти, Норингтън-Дейвис - Дули, Уилямс, Ратбоун, Кампс, Кохейн - Хендерсън
Треньор Бари-Мърфи