Звездата на Манчестър Сити Лерой Сане отговори на критиките по свой адрес, че е поведението му в тренировъчния процес невинаги е за пример. 22-годишният германец заяви, че мениджърът на „гражданите” Хосеп Гуардиола, както и селекционерът на немския национален тим Йоаким Льов знаят много добре как да процедират с него.

Талантливият нападател изпрати супер сезон 2017/2018, но за всеобщо учудване не попадна в състава на Германия за Мондиал 2018 (където „маншафта” се сгромоляса още в груповата фаза и сдаде рано-рано световната си титла – б.р.). Тогава се появиха истории за това, че Сане не се е държал съвсем колегиално с останалите германски национали и Льов е предпочел да се лиши от него, за да съхрани климата в съблекалнята.

Впоследствие Тони Кроос подхрани тези твърдения с думите, че „от време на време на Сане трябва да му се напомня какво трябва да върши”. „Ако той вкара всичките си качества на терена, може да ни помогне много”, заяви тогава играчът на Реал Мадрид.

„Йоги Льов и Пеп Гуардиола знаят как точно да се оправят с мен”, заяви сега Сане пред Sport1. „Обожавам предизвикателствата, особено при Пеп.”

„Очаквам с нетърпение да получа още критики от такива велики треньори. Това дори ме радва малко.Критиките са нещо нормално във футбола. Аз мисля единствено за себе си и как да ставам по-добър.”

„Новата цел пред мен е да направя следващата стъпка в националния отбор и да демонстрирам повече себе си”, допълни Сане.