Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп съобщи изключително неприятна новина за феновете на тима. Германският специалист сподели, че полузащитникът Алекс Окслейд Чембърлейн ще пропусне целия предстоящ сезон.

Чембърлейн получи тежка контузия в полуфинала от Шампионската лига срещу Рома през април тази година и трябваше да претърпи операция на коляното.

Клоп увери, че всички в клуба са били наясно с периода на възстановяване на Чембърлейн, но сега прави това публично достояние.

„Може би в момента е точното време да кажем на хората, че през новия сезон Окс ще бъде фокусиран единствено върху възстановяването си и рехабилитацията си. Знаем за това от деня, в който той се контузи, а след успешната операция просто вече бяхме сигурни. Надявам се, че всеки ще разбере тази информация правилно. Няма никаква промяна, периодът е този, който беше предвиден и планиран. Единственото ново нещо в случая е, че даваме повече подробности публично“, коментира Юрген Клоп.

„Операцията на Окс, която се състоя в деня на реванша с Рома бе изключително успешна и възстановяването му започна изключително добре. Истината е, че се готвим за предстоящия сезон, знаейки, че той няма да бъде с нас на терена в официалните мачове. Ако го видим я някой от тях, то това ще бъде бонус за нас“, допълни германския специалист.