Челси започна успешно защитата на Купата на Англия, след като спечели с 2:0 при домакинството си срещу Нотингам Форест на „Стамфорд Бридж“. И двата гола за лондончани реализира Алваро Мората.

Това най-вероятно бе последният мач на Франсеск Фабрегас за Челси. Испанецът се сбогува много емоционално със „Стамфорд Бридж“.

Алваро Мората също е много вероятно да е изиграл последния си мач за Челси с оглед поведението си на терена.

Челси имаше надмощие през първото полувреме, но така и не успя да реализира създадените положения пред вратата на Люк Стийл.

Давиде Дзапакоста сложи топката на главата на Алваро Мората в 12-та минута. Испанският нападател стреля, но Стийл успя да спаси.

Емерсон стреля от фаул в 14-та минута, но над напречната греда в аут.

Пред Калъм Хъдсън-Одой се откри много добра възможност в 18-та минута, но ударът му в последния момент бе блокиран от Клаудио Якоб.

Давиде Дзапакоста нанесе много опасен удар в 21-та минута, но топката премина над напречната греда на вратата на Стийл.

Съдията Мадли свири дузпа за Челси в 29-та минута за нарушение на Клаудио Якоб срещу Лофтъс-Чийк. Защитникът на Нотингам препъна играча на „сините“.

Франсеск Фабрегас изпълни наказателния удар, но Люк Стийл плонжира вдясно и успя да спаси.

Челси организира много добра контраатака в 37-та минута, когато Алваро Мората пусна към Дзапакоста, който отправи силен удар, но Стийл успя да спаси.

Рубен Лофтъс-Чийк получи контузия и бе сменен в 42-та минута, като на негово място се появи Еден Азар.

Челси поведе в резултата в 49-та минута. Калъм Хъдсън-Одой направи добър пробив по десния фланг, след което центрира в наказателното поле на Нотингам, където Мората бе изпуснат за миг и испанският нападател отблизо успя да вкара във вратата на Люк Стийл.

Ален Гедиура отправи далечен удар в 54-та минута, но право в ръцете на Уили Кабайеро.

Калъм Хъдсън-Одой направи нов страхотен пробив в 54-та минута, който бе завършен с удар, но Стийл спаси.

Алваро Мората направи непростим пропуск в 58-та минута. Рос Баркли проби в наказателното поле на Нотингам и пусна перфектен пас към Мората, който бе сам, непокрит и отблизо, но прати топката високо над напречната греда, вместо в опразнената врата. При повторенията на ситуацията ясно се видя, че при подаването на Баркли към Мората има засада, но такава не бе маркирана.

Челси удвои своята преднина в 59-та минута. Хъдсън-Одой финтира двама футболисти на Нотингам, след което центрира в наказателното поле на гостите, където Мората засече топката с глава и я вкара във вратата на Стийл.

Нотингам можеше да върне интригата в мача в 63-та минута, когато Лоли отправи опасен удар, но Кабайеро се намеси решаващо и успя да избие в корнер.

Минута по-късно след центриране от корнер в наказателното поле на Челси, Дарил Мърфи стреля с глава, но встрани от десния стълб на вратата на Кабайеро.

Бен Озборн отправи опасен удар в 65-та минута, но встрани от левия стълб на вратата на Кабайеро.

Франсеск Фабрегас стреля в 71-та минута, но над напречната греда в аут.

Рос Баркли нанесе опасен удар в 77-та минута, който бе спасен от Стийл.

Хъдсън-Одой направи нов много сериозен пропуск в 82-та минута.

Така за 21 поредна година Челси преминава третия кръг на Купата на Англия и продължава напред в турнира.