Челси продължи с колебливото си представяне и след като не записа победа в мачовете от предсезонната подготовка и загуби от Арсенал за „Къмюнити Шийлд“, „сините“ завършиха 2:2 при домакинството си на Суонси от първия кръг на Премиършип. Лондончани могат да съжаляват за това, че на два пъти изпуснаха преднина от едно попадения, а в крайна сметка Тибо Куртоа със своите неумели намеси коства трите точки.

Първата сериозна опасност в мача бе в 7-та минута пред вратата на Челси. След центриране от корнер в наказателното поле на домакините Бафетемби Гомис стреля с глава, но в аут.

Осем минути по-късно пред Гомис се откри нова добра възможност, но ударът му бе блокиран от Джон Тери и Тибо Куртоа, а в последствие Гари Кейхил изби топката пред гол линията.

Челси поведе в резултата в 23-та минута, когато Оскар с диагонален удар от фаул изпрати топката във вратата на Лукаш Фабиански.

Уилиан отправи диагонален удар в 27-та минута, но встрани от вратата на Суонси.

„Лебедите“ успяха да изравнят резултата в 29-та минута, когато Гомис стреля с глава, но Куртоа успя да спаси удара му. След това топката попадна в Андре Аю, чийто първи удар бе блокиран, но при добавката той бе точен за 1:1.

Челси отново поведе в резултата в 30-та минута, когато Уилиан стреля, а топката рикошира в крака на Федерико Фернандес и влетя неспасяемо във вратата на Фабиански.

Диего Коща стреля от малък ъгъл в 33-та минута, но Фабиански успя да спаси.

Тибо Куртоа бе изгонен с директен червен картон в 51-та минута, след като фаулира откъсналия се сам срещу него Гомис. Съдията Майкъл Оливър посочи бялата точка и изгони белгийския вратар. Асмир Бегович влезе на мястото на Оскар. Наказателният удар бе реализиран от Гомис в 54-та минута.

Джеферсън Монтеро отправи хубав удар в 58-та минута, но Асмир Бегович спаси. Три минути по-късно Монтеро отправи нов опасен удар, но Бегович спаси.

Франсеск Фабрегас центрира от фаул в 66-та минута в наказателното поле на Суонси, където Бранислав Иванович след това стреля с глава, но над напречната греда.

Гомис вкара гол в 67-та минута, но бе в положение на засада и попадението не бе зачетено.

Раутлидж излезе на добра позиция в 73-та минута, но Асмир Бегович спаси.

Челси организира добра атака в 75-та минута, когато Уилиан комбинира с Еден Азар, а той навлезе в наказателното поле на Суонси и стреля от малък ъгъл, което позволи на Фабиански да спаси удара му.

Радамел Фалкао направи официален дебют за Челси, след като влезе в игра в последните минути на мача.

До края на срещата пред колумбиеца се откриха няколко възможности, но той не успя да се възползва от тях.

Така Челси и Суонси завършиха 2:2 на „Стамфорд Бридж“ в мача от първия кръг на Премиършип.