Челси победи Борнемут на „Вайтали Стейдиъм“ с 3:1 в събота, за да сложи край на кошмарната си серия от девет поредни мача без победа, а това беше и първи успех за мениджъра Франк Лампард в седмия му мач след завръщането си на „Стамфорд Бридж“.

Легендата на „сините“ беше назначен с договор само до края на сезона, а процесът по намиране на постоянен заместник на Греъм Потър продължава, откакто той напусна Челси на 3 април.

Gulliver/GettyImages
29 снимки

Сега The Athletic твърди, че това търсене се очаква да приключи тази седмица. Съобщава се, че спортните директори Лорънс Стюарт и Пол Уинстанли ще обяват окончателното си решение в следващите дни.

Лампард ще остане на поста си за последните четири срещи на Челси от Висшата лига и ще си сътрудничи със Стюарт, Уинстанли и новия мениджър, преди който и да е той, да поеме официално поста в западен Лондон през лятото.

Фаворит за работата остава Маурисио Почетино, като 51-годишният аржентинец е готов да се завърне към треньорството близо 12 месеца след напускането му на Пари Сен Жермен. Почетино вдигна титлата в Лига 1 в единствения си пълен сезон в ПСЖ, след като преди това изведе Тотнъм до финала в Шампионската лига през 2019-а година по време на петгодишния си период в клуба от северен Лондон.