Челси се наложи с 2:0 над Блекбърн на „Стамфорд Бридж“ и се класира за четвъртфиналите на Карабао Къп. „Сините“ от Лондон стигнаха комфортно до успеха, като не оставиха почти никакви шансове на гостите да отбележат гол.

Gulliver/GettyImages
14 снимки

Първото положение в мача дойде в 16-ата минута, когато Рийс Джеймс нанесе удар към долния ляв ъгъл, но Леополд Валстед реагира добре и изби топката. Осем минути след това Джеймс стреля от границата на наказателното поле, но встрани от вратата.

Натискът на Челси се увеличи и в 26-ата минута Енцо Фернандес също се пробва от границата на наказателното поле, но Валстед не позволи топката да навести мрежата му. Половин час след началото на мача логичното се случи и Челси излезе напред в резултата. Беноа Бадиашил връхлетя върху отскочила топка в наказателното поле и се разписа за 1:0 във вратата на Блекбърн. Няколко секунди след началото на второто полувреме Блекбърн за първи път опита да застраши вратата на Челси, след като Хари Ленърд стреля от наказателното поле, но встрани от вратата.

В 58-ата минута Коул Палмър направи добър пробив и навлезе в наказателното поле, но бе спрян от Валстед. Секунди по-късно Челси реализира втори гол, след като Рахийм Стърлинг отне топката от бранител на Блекбърн и я прати в мрежата на гостите – 2:0.

В рамките на няколко минути Челси опита да реализира трети гол. В 69-ата минута Коул Палмър стреля от границата на наказателното поле, но се отклони в бранител и срещна десния страничен стълб. Малко след това шут на Стърлинг бе блокиран, а на Конър Галахър премина встрани от вратата.