Челси потвърди, че левият бек Бен Чилуел е обвързал бъдещето си с клуба и е удължил договора си с още две години. Английският национал е в клуба, откакто премина от Лестър Сити в сделка на стойност 50 милиона паунда. Бранителят се завърна след изключително тежка контузия, а след това претърпя и още една, която го извади от Световното първенство, но въпреки това е първи избор за позицията си в Челси, записвайки 25 изяви във всички състезания за "сините".

Решението на Чилуел ще бъде удар за Манчестър Сити, който според съобщенията гледа на крайния защитник като потенциален заместник на Жоао Кансело. Новината също ще бъде тласък за Челси в разгара на трудната кампания. "Сините" вече са с трети мениджър за сезона и заемат 11-то място във Висшата лига.

"Чувствам се много спокоен в Челси и наистина се наслаждавах на времето си на терена тук, така че съм много доволен, че клубът иска да бъда част от проекта в дългосрочен план и съм много щастлив да подпиша това удължаване на моя договор. Работим усилено за успех и ще дам всичко от себе си, за да донеса повече усмивки на лицата на феновете, които ме накараха да се почувствам толкова добре дошъл", сподели Чилуел пред клубния уебсайт.

Договорът на футболиста е до лятото на 2027-а година.