Челси разглежда възможността да вземе заем от 500 милиона паунда, за да финансира реконструкцията на „Стамфорд Бридж“, вместо да използва средствата на собственика Роман Абрамович.

„Сините“ ще изградят нов 60-хиляден стадион, след като получиха „зелена светлина“ от общинските съветници от Хамърсмит и Фулъм, които се съгласиха, че стадионът ще е от "обществено значение" и че ще представлява "уникално архитектурно решение".

Строителството ще продължи три години и Челси ще стъпи на новото игрище в началото на сезон 2020/2021.

Стадионът ще е с капацитет от 60 хил. места и ще бъде построен от знаменитата компания "Herzog & de Meuron", която се прочу с работата си на "Алианц Арена" в Мюнхен и "Орлово гнездо" в Пекин.

Настоящият "Стамфорд Бридж" ще бъде напълно реконстроиран, а през времето на строителството Челси ще домакинства на "Уембли".

Ръководството на Челси е провело серия от разговори с банки, които имат възможност да инвестират в „Стамфорд Бридж“ и са в готовност да отпуснат подобен заем на лондонския клуб.

В същото време лондончани търсят и други възможности за намирането на инвеститори, които да се включат с финансови средства в реконструкцията на стадиона.

От Челси са готови да продадат част от името на стадиона. "Стамфорд Бридж" ще остане част от наименованието на стадиона независимо на коя компания бъде продадено името. Челси търси пряка инвестиция от 500 милиона паунда при продажбата на името на съоръжението.

 Руският милиардер Роман Абрамович е вложил повече от 1 милиард паунда в Челси, откакто закупи клуба през 2003 година.