Отборите на Саутхямптън и Челси завършиха 1:1 в мач от 25-ия кръг на Висшата лига на Англия. Равенството прекъсна серията от четири поредни победи в първенството на Челси, докато за домакините от Саутхямптън това бе първа шампионатна точка след шест последователни загуби от 4 януари, когато победиха с 1:0 Ливърпул.

През първото полувреме възможностите за гол и пред двата отбора бяха съвсем малко, но домакините успяха да се възползват от най-добрата си, която дойде в 33-тата минута. Тогава Нейтън Редмънд пусна извеждащ пас по земя към Такуми Минамино. Японецът се вряза в центъра на отбраната на "сините", финтира вратаря Едуар Менди и с удар с външната част на ходилото откри резултата.

За Минамино това бе втори гол в три мача с екипа на "светците".

В началото на втората част Челси наложи натиск и това даде резултат. След едно статично положение Мейсън Маунт навлезе с топката в наказателното поле на Саутхямптън, където бе препънат от Дани Ингс. Главният съдия Антъни Тейлър не се поколеба да отсъди дузпа, която Маунт реализира, за да направи резултата 1:1 в 54-тата минута.

Челси продължи да атакува по-активно след изравняването, но в 74-тата минута само късметът спаси лондончани от втори гол във вратата им. Редмънд центрира от левия фланг и с глава Яник Вестергор нацели напречната греда на вратата на Менди. Десет минути след това Челси имаше последната добра възможност да промени резултата, но Рийс Джеймс стреля изключително неточно от около седем метра.

В класирането Саутхямптън заема 13-о място с 30 точки, докато Челси е на четвърта позиция с 43, но още днес може да изпадне от четворката, ако Ливърпул победи градския си съперник Евертън.