Челси не допусна изненада в домакинството си срещу третодивиозинния Скънторп в 3-ия кръг на ФА Къп и у дома се наложи с 2:0. Головете за шампионите на Англия бяха дело на Диего Коста и резервата Рубен Лофтъс-Чийк, които пратиха тима на Гуус Хидинк в следващия етап. За гостите остана утешението, че показаха добро лице срещу един от грандовете на Острова, като накрая дори удариха греда.

Домакините очаквано потеглиха уверено в мача и набързо натикаха Скънторп в собствената му половина. Първият гол не закъсня и резултатът беше открит в 13-ата минута. Бранислав Иванович записа чудесна асистенция, като центрира отдясно и намери Диего Коста между централните бранители на противника и испанецът намери някакъв начин да засече топката, която мина покрай плонжа на вратаря Люк Даниелс – 1:0.

„Сините“ продължиха да доминират и в 21-ата минута Сеск Фабрегас метна чудесен 50-метров пас към Педро Родригес зад гърба на отбраната. Бившият ас на Барселона овладя в пеналта и с второто си докосване стреля към близкия горен ъгъл. Даниел беше на мястото си и боксира над гредата.

Две минути по-късно и Оскар се размина за малко с попадението, след като от дъгата изпрати фалцов удър към горния ляв ъгъл, а кълбото прелетя на сантиметри встрани.

Странно, но след тези възможности шампионите на Англия допуснаха рязък спад в играта си, очевидно спокойни заради преднината. Скънторп от своя страна набра самочувствие и започна да застрашава все по-често вратата на Асмир Бегович. Към края на полувремето Люк Уилямс отправи хубав шут от дистанция, който обаче попадна право в ръцете на босненеца.

След почивката Скънторп не охлади своя устрем и в 53-ата минута имаше големи претенции към рефера за дузпа. Кевин ван Феен направи рейд през центъра и се мушна между трима играчи на „сините“. Рамирес опита да му отнеме топката около границата на наказателното поле, а играчът на гостите падна. Повторенията подсказаха за минимален контакт между двамата, като не стана ясно дали съприкосновението е вътре или вън от пеналта.

В крайна сметка опитът и класата си казаха думата и без да превъзхожда своя съперник, Челси удвои преднината си. Уилиан комбинира с набралия скорост отляво Сесар Аспиликуета, а испанецът хитро сви топката към точката на дузпата. Там чакаше резервата Рубен Лофтъс-Чийк, който с шут по тревата разстреля вратаря в близкия ъгъл.

Гостите продължиха да се борят достойно и в 73-ата минута Ван Феен не беше никак далеч да изненада Бегович от пряк свободен удар. Неговият шут обаче обърса външната страна на мрежата.

Последното чисто положение за гостите дойде в 86-ата минута, когато десният защитник Джордан Кларк почти строши левия стълб зад Бегович. Почти от ъгъла на наказателното поле Кларк отправи топовен шут към вратата, а вратарят на Челси докосна кълбото с пръсти, за да го отлони в рамката.

Така Челси запази традицията да прескача без проблеми 1/32-финалите във ФА Къп.