Челси планира да се раздели с Оливие Жиру през януари, въпреки факта, че не може да привлича нови играчи заради трансферното ембарго.

В събота Жиру се появи за първи път в стартовия състав на Челси от 18 август. Той получи шанс благодарение на травмата на Тами Ейбрахам, който този сезон е основен нападател на тима.

С 33-годишния Жиру в състава си "сините" загубиха от Уест Хям с 0:1, а французинът не се изяви никак добре, играейки с топката 21 пъти, включително само три в чуждото наказателно поле.

С оглед на това, че договорът му изтича в края на сезона, Челси са принудени да продадат футболиста през януари. Такова е и желанието на самия Жиру, който се надява да играе на Европейското първенство догодина. Франк Лампард не се опасява, че ще остане само с Миши Батшуай като заместник на Ейбрахам, тъй като може да пуска Кристиан Пулишич в нападението.

Челси привлече Жиру през 2018 г. от Арсенал за 18 млн. паунда. Оттогава французинът вкара само 5 гола в 45 мача във Висшата лига, но бе с основен принос за завоюването на Лига Европа през миналия сезон, разписвайки се 11 пъти в турнира, включително и във финала срещу бившия си клуб. /БГНЕС