Челси записа първата си победа при Франк Лампард. „Сините“ надвиха с 3:1 Борнемут на „Виталити“. Головете за лондонския тим вкараха Конър Галахър, Беноа Бадиашил и Жоао Феликс, докато за „черешките“ се разписа Матиас Виня

Още в 3-ата минута пробив на Виня проби до наказателното на Челси и центрира, но Кепа успя да пресече. Малко по-късно силен удар на Джеферсон Лерма мина близо да лявата греда на испанския вратар.

В деветата минута “сините” поведоха - Конър Галахър засече с глава центриране на Нголо Канте.

Gulliver/GettyImages
29 снимки

След гола последва период, в който Челси контролираше събитията на терена. Той приключи със страхотен изравнителен гол на домакините. В 21-вата минута след великолепна акция на „черешките“ с едно докосване топката стигна до Матиас Виня. Уругвайският ляв краен защитник не остави шансове на Кепа след фалцов изстрел.

Тимът на Лампард имаше предимство по отношение владеенето на топката, но като цяло срещата бе равностойна. Пробив на Мадуеке завърши с негов удар, който не бе достатъчно точен. Нов удар на Мадуеке в 37-ата минута бе право във вратаря Нето.

В средата на втората част най-активният за домакините Виня можеше да вкара и втори гол на своята сметка, Кепа обаче отрази в корнер.

Точно десет минути след този пропуск Беноа Бадиашил засече за 1:2 центриране от свободен удар.

Четири минути след гола на бившия бранител на Монако и Жоао Феликс се разписа, за да подпечата победата за лондонския тим – 1:3.