Челси се наложи с 2:0 като домакин срещу Фулъм в мач от 14-ия кръг на Висшата лига, който се игра на „Стамфорд Бридж“. Попаденията за „сините“ реализираха Педро Родригес и Рубен Лофтъс-Чийк.

Двубоят започна по перфектен начин за Челси, който поведе още в 4-та минута. Н‘Голо Канте отне топката от Жан-Микаел Сери и проби в половината на Фулъм, след което подаде към Педро Родригес, който финтира Моусън и вкара топката във вратата на Серхио Рико.

Калъмб Чеймбърс отправи удар от дъгата на наказателното поле на Челси в 15-та минута, но Кепа Арисабалага внимаваше и спаси.

Вратарят на Фулъм Серхио Рико направи много добро спасяване в 24-та минута. Еден Азар изведе Оливие Жиру зад отбраната на Фулъм. Френският нападател стреля от малък ъгъл, но Рико успя да спаси.

Матео Ковачич се опита да комбинира с Жиру в 37-та минута, но Рико отново беше на място и спаси.  

Челси организира добра атака в 43-та минута, когато Канте подаде към Сесар Аспиликуета, който нахлу в наказателното поле на Фулъм и комбинира с Жиру, след което французинът стреля, но Серхио Рико отново спаси.

Педро Родригес отправи много добър удар в 49-та минута, но Серхио Рико спаси.

След центриране от корнер в наказателното поле на Челси в 55-та минута, Калъм Чеймбърс се извиси над всички и стреля с глава, но ударът му бе отразен от Кепа Арисабалага.

Маркос Алонсо стреля от фаул в 60-та минута, но Рико спаси.

Педро Родригес отправи удар от въздух в 64-та минута, но Рико отново бе на мястото си и спаси.

Калъм Чеймбърс отправи много хубав удар от границата на наказателното поле на Челси в 65-та минута, но Арисабалага отново бе на мястото си и спаси.

Еден Азар получи пространство в наказателното поле на Фулъм в 73-та минута и стреля, но Серхио Рико успя да парира удара му, след което при добавката Алваро Мората от много чиста позиция прати топката над напречната греда в аут.

Еден Азар стреля от фаул в 80-та минута, но Серхио Рико спаси без проблеми.

Челси все пак успя да отбележи втори гол в 82-та минута. Еден Азар направи двойно подаване с Лофтъс-Чийк, който не пропусна да прати топката във вратата на Серхио Рико.

С този успех Челси се завърна към победите и отборът събра актив от 31 точки, като по този наччин се изкачи на трето място във временното класиране в Премиършип. Фулъм е последен с 8 точки.