Английският Челси ще възобнови тренировъчния процес, въпреки че все още няма точно решение за процедирането на Висшата лига в актуалната световна пандемична ситуация. Челси ще отвори вратите на тренировъчната база Кобъм, като играчите ще тренират главно във фитнеса, за да възвърнат физическото си ниво, потвърждава Goal.

Някои футболисти от отбора, които се върнаха от чужбина, пък ще прекарат задължителния 14-дневен карантинен период и ще се самоизолират преди да подновят тренировки. Това са препоръките на правителството на Великобритания и по този начин Кристиан Пулишич, Уилиан, Педро, Маркос Алонсо, Емерсон Палмиери, Кепа Арисабалага и Андреас Кристенсен ще изчакат за заниманията със съотборниците си.

От Челси са подготвени с всички санитарни мерки, задължителни за тази ситуация, а медицинският щаб ще следи играчите и ситуацията с тялото им. Интересен факт е, че треньорският щаб няма да присъства в началото на тренировките, като Франк Лампард и асистентите му ще водят заниманията чрез видеовръзка.