Челси е близо до привличането на Маурисио Почетино за нов постоянен мениджър на тима и вратаря Андре Онана, съобщава The Telegraph.

Според британското издание „сините“ прогресират в преговорите с аржентинския наставник, който преди работи във Висшата лига за отборите на Тотнъм и Саутхемптън. За последно Почетино бе треньор на френския гранд Пари Сен Жермен. Лондончани в момента са водени от бившия футболист и мениджър на клуба Франк Лампард, но все още нямат победа под негово ръководство, губейки в шест поредни срещи във всички турнири. Днес те гостуват на Борнемут.

Онана пък се очаква да замени сенегалския страж Едуар Менди, който се очаква да бъде продаден през лятото. Менди пристигна от френския Рен и беше титуляр преди проблеми с контузии и оптимална спортна форма да го свалят от избора за номер 1 под рамката, където в последно време пази Кепа Арисабалага.

Оферти за испанския вратар също ще бъдат изслушани от ръководството на лондончани, но високата му заплата вероятно ще го остави на „Стамфорд Бридж“. Очаква се Челси да заплати на Интер около 40 милиона паунда за услугите на Онана, като финансовото възнаграждение на 27-годишния камерунски национал вероятно няма да бъде проблем за структурата на заплащане в клуба.