Отборите на Челси и Саутхемптън завършиха при резултат 1:1 в редовното време на осминафиналния двубой за Купата на Лигата. Кай Хавертц изведе "сините" напред в резултата, но в началото на второто полувреме "светците" изравниха чрез Че Адамс. Така се стигна до дузпи, след които Челси излезе краен победител с 4:3 и се класира за следващата фаза на турнира. 


"Сините" получиха първата си възможност още в шестата минута, когато Саул Нигес се откъсна от персоналния си пазач и засече центриране от корнер, но опитът му с глава бе отразено от Форстър.

Последваха две страхотни възможности за Кай Хавертц, но германският национал се размина на косъм от попадението. В края на първото полувреме обаче Хавертц се извиси при центриране от ъглов удар и прати топката в мрежата на противника. 

Втората част започна катастрофално за домакините, които допуснаха гол едва три минути след подновяването на играта. Че Адамс върна паритета в мача и запази надеждата на своя тим. 

 "Сините" изработиха нови шансове за гол, но Форстър се намеси блестящо при опитите на Рийс Джеймс и Рос Баркли. 

В последните секунди на редовното време Калъм Хъдсън-Одой се размина с победното попадение. Англичанинът се стрелна в наказателното поле, но ударът му прелетя встрани от вратата на Саутхемптън. Секунди по-късно блесна Кепа, след като отрази страхотен изстрел на Лянко. 

Така се стигна до изпълнение на дузпи, което бе спечелено от "сините" с 4:3. 


Челси - Саутхемптън  КР 1:1 (4:3 след дузпи)
1:0 Кай Хавертц 44'
1:1 Че Адамс 48'


СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

Челси: 1. Арисабалага, 24. Джеймс, 14. Чалоба, 31. Сар, 20. Хъдсън-Одой, 18. Баркли, 8. Ковачич, 17. Нигес, 3. Алонсо, 29. Хавертц, 22. Зиеш

Мениджър: Томас Тухел

Саутхемптън: 44. Форстър, 2. Уолкър-Питърс, 22. Салису, 4. Лянко, 43. Валери, 19. Дженепо, 27. Диало, 17. Армстронг, 23. Тела, 9. Армстронг, 10. Адамс 

Мениджър: Ралф Хазенхютъл 

Съдия: Кевин Френд 
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон