Челси направи огромна крачка към обновяването на своя стадион „Стамфорд Бридж“. Лондончани имат планове за реконструкция на съоръжението на стойност 2 милиарда паунда и може да научи съдбата си тази седмица, пише The Sun. След девет седмици разговори с местните жители за сряда е насрочена презентация, за да се покажат резултатите.

Разговорите бяха проведени като част от офертата на клуба за придобиване на земя на стойност 50 милиона паунда. Челси постигна принципно споразумение с благотворителната организация на ветераните Стол през юли да закупи по-голямата част от именията на сър Осуалд ​​Стол. Мястото от два акра е в близост до „Стамфорд Бридж“.

Gulliver/GettyImages
28 снимки

Плановете за обновяване на стадиона включват увеличаване на капацитета от 42 000 на поне 55 000 места. Въпреки това, Челси все още се нуждае от одобрение от мстните жители преди сделката да може да бъде финализирана.

Новината идва, след като собственикът Тод Боули представи планове на съвета за издигане на две гигантски скулптури на лъв извън „Стамфорд Бридж“. Предложението му би струвало около 2 милиона паунда.

Смята се, че в Челси биха предпочели да реновират „Стамфорд Бридж“, вместо да се преместят на ново място. Феновете на клуба бяха против плановете за преместване на Battersea Power Station, тъй като изграждането на нов стадион на същото място се очаква да отнеме пет години след получаване на разрешенията. В резултат на това „сините“ ще бъдат принудени да играе на друго място поне за част от това време, като „Уембли“ и стадионът на Фулъм – „Крейвън Котидж“, бяха сред потенциалните варианти.