Ръководството на Челси е решено на всичко, за да задържи Тибо Куртоа на „Стамфорд Бридж“, въпреки засиления интерес от страна на Реал Мадрид, съобщава „The Telegraph“. Лондончани са отправили предложение към белгийския вратар за подновяването на неговия договор и са му поставили ултиматум.

От Челси са предложили сериозно увеличение на заплатата на 24-годишния футболист, който в момента получава по 100 хиляди паунда на седмица. Ако приеме новите условия, финансовото възнаграждение ще му бъде увеличиено на 140 хиляди паунда на седмица.

Изданието съобщава още, че през лятото на 2015 г. "кралският клуб" е предложил 73 милиона паунда за Куртоа, но офертата била отхвърлена.

Реал Мадрид се насочи към 24-годишния вратар, защото многократните опити за привличането на Давид де Хеа от Манчестър Юнайтед не дадоха резултат.

Реал Мадрид искаше да привлече Куртоа още през лятото на 2014 година, когато той играеше под наем в Атлетико Мадрид, но завръщането на Жозе Моуриньо на „Стамфорд Бридж“ доведе и белгийския вратар обратно в Челси.

Челси привлече Тибо Куртоа от Генк през лятото на 2011 година за сумата от 8 милиона евро.