Учудващо Челси не успя да надвие Саутхемптън у дома в 18-ия кръг от Премиър лийг, завършвайки наравно – 0:0. Резултатът определено не е по вкуса за „сините”, чиито амбиции във вътрешното първенство са много сериозни, докато Саутхемптън завоюва много ценна точка в борбата си за оцеляване. Още по-неприятното след срещата за Маурицио Сари е, че и бразилецът Уилиан напусна с контузия към края на първото полувреме.

По този начин „светците” остават на 18-ото място на Острова, но вече са с 16 точки, докато Челси е четвърти с 44 пункта, но вече само на три пред петия Арсенал.

Маурицио Сари стартира в схема 4-3-3, но италианецът бе без Оливие Жиру, Педро и Калъм Хъдсън-Одой. Алваро Мората поведе атаката и бе подпомаган от Еден Азар и Уилиан. Канте, Баркли и Жоржиньо бе триото в средата на терена.

Ралф Хазенхютл разчете на 3-5-1-1 в Лондон, като Дани Ингс поведе атаката на „светците”, а Ангъс Гън застана под рамката.

Челси бе по-активният тим със старта на мача, а Алваро Мората бе близо да отбележи в 12-ата минута. Топката бе центрирана към него, но при отскока си той увисна и ударът му с глава не бе достатъчно акуратен. Последваха пропуски на Уилиан, а в 34-ата Еден Азар бе намерен с дълъг пас от Антонио Рюдигер в наказателното поле. Звездата на Челси стреля от воле, но право в тялото на Ангъс Гън и вратарят направи спасяване.

Стюарт Армстронг пък бе много близо до това да открие резултата за „светците”, ала ударът му бе отразен от Кепа Арисабалага със старта на второто полувреме. Постепенно първоначалният натиск на „сините” стихна, а Саутхемптън от своя страна тръгна по-уверено напред, търсейки попадение, но без особена точност при финалния изстрел. В 71-ата минута Алваро Мората отбеляза гол, но той бе отменен, тъй като бе в засада. Малко по-късно отново испанецът бе близо до това да открие, но Гън отново се намеси добре след бърза контраатака на Челси.

В последния четвърт час от дуела хората на Сари натиснаха своя опонент, ала защитата на южняците действаше превъзходно и съвсем категорично завюва точката на "Стамфорд Бридж". В добавеното време от срещата обаче Шейн Лонг избута Маркос Алонсо в наказателното поле, но Джонатан Мос не посочи бялата точка. 

В следващия кръг Челси приема Нюкасъл, докато на Саутхемптън му предстои визита на Лестър Сити.