Ръководството на Челси публикува официално изявление по повод наложеното по-рано днес трансферно вето в рамките на 2 трансферни прозореца. „Сините” от Лондон категорично отрекоха разкритията на ФИФА и, както се очакваше, ще обжалват санкцията.

Ето и пълното изявление на Челси:

„Футболен клуб Челси днес получи решението на Дисциплинарния комитет към ФИФА относно предполагаемите обвинения за нарушаване регулациите на ФИФА, които касаят трансферите на футболисти под 18-годишна възраст. Решението налага трансферна забрана за два последователни регистрационни периода и глоба от 600 хиляди швейцарски франка. Футболен клуб Челси категорично отрича разкритията на Дисциплинарния комитет на ФИФА и по тази причина ще обжалва неговото решение.”

„Клубът иска да подчертае, че уважава важната работа, извършвана от ФИФА по отношение защитата на непълнолетните футболисти и съдейства на ФИФА през цялото време на разследването. Първоначално Челси беше обвинен по членове 19.1 и 19.3 във връзка с 92-ма футболисти. Приветстваме факта, че ФИФА прие липсата на нарушения в 63 от тези случаи, но сме изключително разочаровани, че ФИФА не постъпи по същия начин във връзка с останалите 29 играчи. Футболен клуб Челси ще действа спрямо действащите правила и скоро ще заведе своята жалба пред ФИФА.”