Челси се класира за 4-ия кръг на турнира за ФА Къп без големи усилия. "Сините" победиха Питърбъро с 4:1 с попадения на Педро (2), Миши Батшуай и Уилиан.

Лошата новина за лондончани обаче е, че загубиха капитана си Джон Тери, който получи директен червен картон. Единственото попадение за Питърбъро бе дело на Том Никълс.

Още в 6-ата минута Гари Кейхил с технично изпълнение имаше шанс да открие резултата, но вратарят на Питърбъро успя да се справи.

Веднага след това Курт Зума се опита да даде преднина на Челси, но не прецени силата на удара си и топката излетя високо в трибуните.

В 8-ата минута дойде и възможност за Питърбъро, но стражът Бегович се намеси подобаващо.

В 12-ата минута Джон Тери шутира силно, но стражът на гостите отново блесна с чудесно спасяване.

Шест минути по-късно лондончани пповедоха с 1:0. Педро успя да се разпише след редица опити на Челси да дръпне в резултата. Испанецът отбеляза с хубав диагонален удар в горния десен ъгъл на вратата.

Атаките на "сините" продължиха и в 43-ата минута това даде резултат. Миши Батшуай увеличи преднината на тима си след като остана непокрит от защитата.

Веднага след почивката Челси стигна до класическа преднина (3:0). В 52-ата минута след подаване на Педро към Уилиан, бразилецът стреля от ръба на наказателното поле и не остави шанс на вратаря, нанизвайки топката във вратата.

В 66-ата минута капитанът на "сините" Джон Тери получи директен червен картон и така остави отбора с човек по-малко.

Това веднага си пролича, след като Том Никълс намери пътя към вратата на лондонския тим (3:1) в 70-ата минута, след като защитата не успя да се подреди достатъчно добре.

Педро записа второто си попадение в мача в 75-ата минута (4:1). Испанецът шутира силно след подаване на Батшуай, а вратарят на гостите остана безпомощен, допускайки четвърто попадение в мрежата си.

До края на мача Челси не спря с атаките, но до повече голове така и не се стигна.

В друг мач от 3-ия кръг на надпреварата Мидълзбро отвя Шефийлд Уензди с 3:0, въпреки че беше с 10 души  на терена през почти цялото второ полувреме. Трите гола бяха дело на Грант Лийдбитър, Алваро Негредо и Мартен де Рон.