Челси стигна само до равенство 1:1 при домакинството на Уулвърхемптън от 30-ия кръг на Висшата лига, което се игра на „Стамфорд Бридж“. Раул Хименес изведе „вълците“ напред в резултата, а Еден Азар вкара изключително ценния изравнителен гол за „сините“.

Челси имаше тотално превъзходство над своя съперник, но направи много пропуски пред вратата на Руи Патрисио. В същото време Уулвърхемптън успя да вкара при една от една от редките възможности, които се откриха пред играчите на Нуно Еспирито Санто.

Единственият точен удар през първото полувреме бе в 19-та минута. Н‘Голо Канте комбинира с Гонсало Игуаин, който стреля от малък ъгъл, а Руи Патрисио се намеси и изби в корнер.

Футболистите на Челси имаха претенции за дузпа в 26-та минута, след като Раул Хименес игра с ръка в наказателното поле на Уулвърхемптън, но съдията Майкъл Оливър не посочи бялата точка.

Уулвърхемптън можеше да поведе в резултата в 40-та минута, когато Рубен Невеш пусна много добър пас към Диого Жота, но той си овладя топката с ръка.

Уулвърхемптън поведе в резултата в 56-та минута. Уулвърхемптън организира чудесна контраатака, а защитата на Челси бе под всякаква критика. Диого Жота и Раул Хименес размениха няколко чудесни паса и в крайна сметка мексиканският нападател бе изведен сам срещу Кепа Арисабалага и прати топката във вратата му.

Челси веднага се опита да изравни резултата. В 57-та минута Педро Родригес комбинира с Гонсало Игуаин, който стреля, но Руи Патрисио плонжира и изби в корнер.

Педро Родригес отправи много опасен удар от разстояние в 60-та минута, но Руи Патрисио спаси.

Гонсало Игуаин направи невероятен пропуск в 60-та минута. След центриране от корнер в наказателното поле на Уулвърхемптън, Игуаин от по-малко от метър не успя да засече топката в опразнената врата.

Антонио Рюдигер комбинира с Еден Азар в 70-та минута, след което белгиецът стреля, но слабо и неточно.

Уилиан отправи много хубав диагонален удар в 87-та минута, но Руи Патрисио спаси.

Челси можеше да изравни резултата в първата минута на добавеното време на мача, когато пред Лофтъс-Чийк се откри страхотна възможност, но ударът му бе безкрайно слаб и неточен.

Челси успя да изравни резултата във втората минута на добавеното време на двубоя. Уилиан подаде към Еден Азар, който стреля от дъгата на наказателното поле на Уулвърхемптън и вкара топката в долния ляв ъгъл на вратата на Руи Патрисио.

Челси потърси пълния обрат и в третата минута на добавеното време последва остро центриране в наказателното поле на Уулвърхемптън, но Гонсало Игуаин не успя да засече топката.

Челси е шести в класирането с 57 точки, колкото има и петия Арсенал, Манчестър Юнайтед е четвърти с 58 точки, а Тотнъм е трети с 61 точки. Уулвърхемптън е седми с 44 точки.