Челси продължава без загуба от началото на сезона във Висшата лига, след като се наложи с 3:1 при домакинството си на Кристъл Палас на „Стамфорд Бридж“ в мача от 11-ия кръг на Висшата лига. Алваро Мората се превърна в герой за „сините“, след като отбеляза две от попаденията при успеха. Еден Азар се завърна в игра за Челси, след като се появи на терена през второто полувреме и също допринесе за успеха на отбора.

Двубоят започна равностойно, като играчите на Кристъл Палас успяха да ограничат възможностите пред играчите на Маурицио Сари.

Уилиан се отличи с добър пробив в 31-та минута, след което стреля, но в последния момент защитник на Кристъл Палас успя да блокира удара му.

Челси поведе в резултата в 32-та минута. Педро Родригес се опита да подаде към Мората, след което Джеймс Томкинс успя да изчисти с глава, но изпрати топката отново в краката на испанския футболист. При втория опит Педро бе много по-точен и достави топката до Мората, който отблизо не пропусна да вкара.

Гол на Уилиан в 35-та минута не бе зачетен заради спорна засада. Жоржиньо центрира в наказателното поле на Кристъл Палас, където Уилиан свали топката с глава към Педро, който се опита да стреля, топката рикошира в играч на гостите и попадна в бразилеца, който вкара, но бе маркирана засада. Бразилецът бе покрит в ситуацията от Джеймс Томкинс.

Рос Баркли отправи удар от разстояние в 37-та минута, но топката премина над напречната греда и излезе в аут.

Пред Алваро Мората се откри нова много добра възможност в 39-та минута, но ударът отблизо с глава на испанеца не намери очертанията на вратата на Уейн Хенеси.

Кристъл Палас успя да изравни резултата в 53-та минута. Джеймс МакКартър пусна перфектен извеждащ пас към Таунзенд, който се измъкна зад гърба на Давид Луис, след което с премерен удар вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Кепа Арисабалага.

Кристъл Палас пропусна много добра възможност да осъществи пълен обрат в мача в 60-та минута. Макс Майер стреля от малък ъгъл, но Кепа Арисабалага внимаваше и спаси.

Челси пропиля невероятна възможност в 63-та минута. Уилиан центрира от фаул в наказателното поле на Кристъл Палас, където Давид Луис бе изпуснат от защитниците на гостите и стреля опасно с глава, но Уейн Хенеси плонжира и спаси.

Челси успя да си върне предимството в мача в 65-та минута. Еден Азар центрира от фаул в наказателното поле на Кристъл Палас, където Алваро Мората бе оставен непокрит. Испанският нападател успя бързо да овладее топката и мигновено да я изпрати във вратата на Уейн Хенеси. Алваро Мората вече имат пет гол във Висшата лига.

Челси вкара трети гол в 70-та минута. Маркос Алонсо центрира по земя в наказателното поле на Кристъл Палас, където Педро Родригес реагира най-съобразително и успя да вкара топката във вратата на Уейн Хенеси.

Челси можеше да вкара трети гол дълбоко в добавеното време на мача. Домакините организираха страхотна контраатака. Еден Азар пусна към Алваро Мората, който излезе сам срещу Уейн Хенеси. Испанецът се опита да прехвърли вратаря на Кристъл Палас, но не успя и Хенеси улови топката.

С този успех Челси се изкачи на второ място в класирането на Висшата лига, с актив от 27 точки. Лондончани имат по-добра голова разлика от третия Ливърпул, който е също с 27 точки. Манчестър Сити е лидер с 29 точки. Кристъл Палас е четиринайсти с 8 точки.