Челси записа първата си победна серия от три мача поред този сезон, след успех с 2:1 при гостуването си на Норич в 28-я кръг от Висшата лига.

Трите точки изкачиха до осма позиция „сините“, а Норич остана при изпадащите.

Попаденията за Челси паднаха в самото начало и самия край на първото полувреме, като вторият гол на гостите бе от 100-процентова засада. Норич бе по-добрият тим през второто полувреме, но не успя да изравни резултата, за да вземе поне точка от битката.

Младият талант на Челси Робърт Кенеди откри резултата още в 41-та секунда, след като получи на крилото, и с няколко финта си направи пространство, за да стреля точно с левия крак.

20-годишният Кенеди започна едва втори мач като титуляр за Челси, а това бе първият му гол във Висшата лига. Интересното е, че бразилецът дебютира в Премиършип именно срещу Норич, но в Лондон, през ноември.

Попадението на Кенеди бе и най-бързото в настоящия сезон на Висшата лига.

След гола обаче Норич бързо вдигна глава, и владееше повече топката, и се задържаше по-дълго край наказателното поле на гостите.


В 38-та минута, реферът Лий Мейсън като че ли ощети домакините, и не им даде двоен удар, когато Тибо Куртоа хвана топката с ръце, след върната към него топка от Гари Кейхил.
Четвъртият рефер обясни, че е имало докосване и в Камерън Джером, но домакините от Норич с основание имаха претенции за двоен удар.

Въпреки че Норич се представяше добре, гостите бяха тези, които се оттеглиха с още едно попадение на почивката.

Диего Коста направи за 2:0, но отбеляза гола си от чиста засада. В първата минута от добавеното време към редовните 45, испанският национал бе зад гърба на последния в защитата на домакините, но нито Лий Мейсън, нито помощниците му реагираха, когато получи топката, и реализира необезспокояван.

Норич започна по-добре и след почивката, и пропусна първите две ситуации от второто полувреме. Камерън Джером дори прати топката в гредата в 53-та минута, преди тя да отлети в аут.

Още един удар на Джером прелетя встрани в 61-та минута, но в 68-та вече прошка за пасивния Челси нямаше.

Тогава Норич върна едно попадение чрез Нейтън Редмънд. Домакините доминираха на терена през второто полувреме, и заслужено намалиха изоставането до 1:2. Редмънд бе изведен отдясно в наказателното поле, и отправи страхотен удар, който Куртоа не успя да отрази.

Десетина минути по-късно играта бе спряна за продължителен период, след зверски сблъсък между Гари О`Нийл и Роби Брейди, където пострада и Уилиан. О`Нийл обаче бе със счупена глава от удара, а Брейди – с разбита уста. И тримата пострадали все пак доиграха двубоя.

След прекъсването, Челси леко се посъвзе, и започна да поглежда към вратата на съперника. Реални опасности обаче нямаше много, и всичко интересно се случи в добавените пет минути на двубоя. Първите от тях се изиграха пред вратата на Норич, като Диего Коста направи сериозен пропуск, но след това домакините пропуснаха да вземат поне точка.

Нейтън Редмънд не успя да се превърне в абсолютен герой за своите, като шутът му бе блокиран и излезе в корнер, от изключителна ситуация.

Това бе и последната голова възможност в двубоя, и всичко завърши добре за Челси.