Суонси постави край на серията на Гуус Хидинк бе загуба във Висшата лига. „Лебедите“ спечелиха с 1:0 домакинството си от 33-ия кръг срещу Челси и по този начин холандският мениджър претърпя първо поражение в английското първенство в своята кариера начело на „сините“ от „Стамфорд Бридж“.

Хидинк отново не можеше да разчита на някои основни играчи като Уилиан, Еден Азар, Диего Коста, Гари Кейхил и Джон Тери. Тибо Куртоа бе оставен на резервната скамейка, а Челси не бе с пълна група при гостуването си на „Либърти“

Първата ситуацията в мача бе в 5-та минута пред вратата на Суонси, когато Лофтъс-Чийк стреля, но Фабиански спаси.

Суонси отговори в 9-та минута, когато Монтеро стреля от малък ъгъл и Асмир Бегович спаси.

Четири минути по-късно Оскар отправи хубав диагонален удар, но не успя да намери очертанията на вратата на Фабиански. В 16-та минута Оскар подаде към Лофтъс-Чийк, който стреля, но ударът му бе блокиран.

Гилфи Сигурдсон отправи много хубав удар в 17-та минута, но Асмир Бегович плонжира и спаси. Джеферсън Монтеро направи невероятен пропуск няколко секунди по-късно, след като пропусна сам срещу Бегович и стреля встрани от целта.

Суонси поведе с 1:0 в 25-та минута. Джеферсън Монтеро центрира в наказателното поле на Челси, а Мат Миазга не успя да изчисти добре топката с глава и я изпрати в краката на Гилфи Сигурдсон, който веднага стреля и я изпрати във вратата на Асмир Бегович.

Играчите на Челси допуснаха много груба грешка в 36-та минута, когато Асмир Бегович и Баба Рахман не се разбраха, а топката попадна в Андре Аю, който стреля, но босненският вратар успя да спаси удара му.

Челси започна активно второто полувреме. В 52-та минута Пато вкара гол, който обаче не бе зачетен заради игра с ръка на бразилеца при овладяването на топката.

Две минути по-късно Педро Родригес пусна отличен пас към Пато, който стреля с пета, но встрани от левия стълб на вратата на Фабиански.

Корк отправи много хубав удар в 58-та минута от въздуха, но Асмир Бегович спаси.

Суонси можеше да отбележи втори гол в 76-та минута, когато Монтеро от чиста позиция стреля с глава, но над напречната греда в аут.

Челси е на десета позиция в класирането с 44 точки, докато Суонси е тринайсти с 40 точки.