Челси и Брайтън изиграха зрелищна контрола по време на американското си турне, а лондончани стигнаха до успеха с резултат 4:3 във Филаделфия. Два от головете за тима на Маурисио Почетино отбелязаха новите нападатели Кристофър Нкунку и Николас Джаксън. Михайло Мудрик и Конър Галахър също бяха точни за „сините“, а за „чайките“ се разписаха Дани Уелбек, Жоао Педро от дузпа и Дениз Ундав.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Почетино пусна на върха на атаката Нкунку, а зад него действаха Рахийм Стърлинг, Карни Чуквуемека и Ян Маатсен. Леви Колуил и Мало Густо бяха титуляри в защитната четворка. В средата на терена Галахър си партнираше с бразилския талант Андрей Сантос.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Мачът започна по-добре за Брайтън и Уелбек откри резултата в 13-ата минута след пас на Каору Митома.

В 19-ата минута Нкунку се оказа най-близо до една отскочила топка в наказателното поле и я прати в мрежата за 1:1. Това беше и единственият точен удар на тима от „Стамфорд Бридж“ до почивката.

С началото на втората част в игра за Челси се появиха Чезаре Казадей, Трево Чалоба, Марк Кукурея и Михайло Мудрик. В 60-ата минута Жан Пол ван Хеке от Брайтън получи директен червен картон и скоро след това Мудрик вкара втори гол във вратата на „чайките”. Украинският национал получи пас от Николас Джаксън и стреля неспасяемо за 2:1.

Джаксън асиастира и за попадението на Конър Галахър в 72-ата минута, a в 77-ата засече центриране на Кукурея от левия фланг и доведе резултата до 4:1 в полза на Челси.

Последва отпускане в редиците на лондончани и Жоао Педро намали от дузпа в 78-ата, преди Денис Ундав да оформи крайния резултат от 4:3 в 88-ата минута.