Нападателят на Челси Армандо Броя ще пропусне остатъка от сезон 2022/2023, след като скъса кръстни връзки на коляното по време на турнето в средата на кампанията в Дубай. 21-годишният футболист, който има 12 мача за „сините“ от началото на сезона, получи тежката контузия при загубата от Астън Вила с 0:1 в приятелска среща в Абу Даби в понеделник.

„След като получи контузия на коляното по време на първата част на неделната контрола с Астън Вила, Армандо премина допълнителни прегледи след завръщането на клуба в Англия. Резултатите от скенера за съжаление потвърдиха разкъсване на кръстни връзки, което ще изиска операция. След хирургическата интервенция, Армандо ще работи отблизо с медицинския щаб на клуба по време на рехабилитацията му и се очаква да пропусне остатъка от сезон 2022/23“, се казва в изявление на лондончани.

Това е нов удар за Челси, който загуби редица футболисти преди началото на Световното първенство, и за Броя в неговия сезон, в който пробива в първия тим. Кепа Арисабалага, Рийс Джеймс, Бен Чилуел, Уесли Фофана, Н‘Голо Канте и Рубен Лофтъс-Чийк продължават да се възстановяват от травми и се доближат до завръщане, докато са на тренировъчния лагер в Дубай този месец, въпреки че някои са по-близо до това от други.