Отборът на Челси представи новия си домакинския си екип за сезон 2022/2023. Това се случи доста по-късно от обикновено, тъй като до началото на новата кампания във Висшата лига остава само месец. Смята се, че причина за забавянето са всички промени около собствеността и рокадите по високите етажи на управлението в клуба.

С новия екип се отдава почит на една от най-важните фигури в историята на Челси – Тед Дейк. Преди точно 70 години той застава начело на „сините“ като мениджър, а промените, които въвежда, са оценени като повратна точка в клубната история. С него Челси печели и първата си шампионска титла през 1955 година.

Именно Дейк е човекът, който променя прякора на Челси от „пенсионерите“ на „сините“ и преобразява клубната емблема, вкарвайки емблематичния лъв, който заменя възрастния мъж с брада, който е символа на клуба по онова време.

Именно тези промени са отразени в някои детайли по новата фланелка, които се откриват в яката и копчето. Именно тюркоазено-белия цвят на яката е това, което раздвоява феновете в оценката им за новия екип.