Челси се върна към победите, след като се наложи с 3:0 при гостуването на Саутхемптън от осмия кръг на Висшата лига.

Челси имаше надмощие от самото начало на мача. В 7-та минута Еден Азар на два пъти отправи удари, които бяха блокирани. След това топката попадна в Уилиан, който шутира, получи се рикошет в играч на Саутхемптън, а топката кацна на напречната греда на вратата на МакКарти и излезе в корнер.

Пред Маноло Габиадини се откри добра възможност в 23-та минута, но ударът му не затрудни Кепа Арисабалага, който спаси.

Саутхемптън организира много добра атака в 26-та минута. Райън Бертранд центрира в наказателното поле на Челси, където Дани Ингс бе оставен непокрит и отблизо имаше страхотна възможност да вкара, но след удара му топката премина над напречната греда и излезе в аут.

Футболистите на Челси имаха претенции за дузпа в 27-та минута Еден Азар подаде към Оливие Жиру, който се опита да преодолее Уесли Худт. Холандецът направи шпагат в краката на френския футболист и не игра с топката. Жиру падна след съприкосновението с Худт в наказателното поле на „светците“, но съдията Крейг Поусън подмина ситуацията, но странно свири корнер за Челси. Претенциите на Челси за дузпа бяха съвсем основателни.

Челси поведе в резултата в 30-та минута. Рос Баркли отне топката от Хьойберг, след което пусна перфектен извеждащ пас към Еден Азар, който излезе сам срещу МакКарти и хладнокръвно реализира.

Уилиан отправи много хубав удар в 48-та минута, но ударът му бе спасен от МакКарти.

Саутхемптън направи много сериозен пропуск в 50-та минута, когато Хьойберг центрира в наказателното поле на Челси, където Райън Бертранд бе оставен непокрит и стреля от чиста позиция, но над напречната греда на вратата на Кепа Арисабалага.

Дани Ингс отправи опасен удар в 53-та минута, който бе спасен от испанския вратар на Челси.

Челси удвои своята преднина в 57-та минута. Уилиан центрира от фаул в наказателното поле на Саутхемптън, където Оливие Жиру със странична ножица продължи към Рос Баркли, който отблизо не пропусна да вкара.

Нейтън Редмънд отправи много опасен удар от въздуха в 79-та минута, Кепа Арисабалага се намеси решаващо, успя да докосне топката, която след това се отби в напречната греда на вратата на Челси.

Алваро Мората направи страхотен пропуск в 80-та минута. Еден Азар изведе Алваро Мората сам срещу МакКарти, но вратарят на Саутхемптън успя да спаси удара на испанския нападател, който се опита да прокара топката под плонжа му.

Челси успя да вкара трети гол в добавеното време на срещата. Еден Азар пусна перфектен извеждащ пас към Мората, който излезе сам срещу МакКарти и технично го преодоля.

Челси събра актив от 20 точки, докато Саутхемптън е шестнайсти с 5 точки. В следващия кръг Челси е домакин на Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд“.