Челси прекъсна негативната си серия, и се наложи с 4:0 без никакви проблеми като гост на Астън Вила.

"Сините" нямаха успех точно от месец насам, но нямаха реална съпротива от страна на явно вече простилия се с всяка надежда тим на Вила.

Загубата бе седма поред за Астън Вила, и тимът остава твърдо последен само със 16 точки в актива си.

Челси, поне временно се изравни по точки с Ливърпул, с по 44, на 10-то място във Висшата лига.

В състава на Челси като пълен дебютант започна американският младок Мат Миазга, а своя дебют в 23-та минута направи и Алешандре Пато. Бразилецът замени получилия контузия Лоик Реми. Реми няма никакъв късмет, и в едва втория си мач като титуляр при Гуус Хидинк, и едва трети за целия сезон, напусна с травма. По-интересното е, че същото се случи и в предишния случай, в който Хидинк му гласува доверие, срещу Уест Хем.

Рубен Лофтъс-Чийк пък от своя страна записа дебютно попадение с екипа на Челси. Той откри резултата в 26-та минута, след като Аспиликуета го намери в наказателното поле, и той успя да шутира точно. Топката се отклони и в Джолиън Лескът, преди да влети в мрежата.

Тибо Куртоа трябваше да се намесва решително на вратата на Челси в 31-та минута, когато грешка в отбрана позволи на Джордан Аю да шутира, от непосредствена близост, но нацели право стража.

Баба Рахман стреля отлично малко по-късно, но Брад Гузан спаси.

Сеск Фабрегас се измъкна от червен картон рано-рано в мача, като в 33-та минута арбитърът го пощади, и не му вдигна втори жълт.

В 40-та минута Аю получи нов шанс, но стреля покрай вратата.

В последната минута от полувремето, Лофтъс-Чийк отправи добър удар по земя, след поредната неумела намеса на защитата на Вила, и малко не му достигна да удвои преднината на Челси.

В добавеното време на първото полувреме и това се случи, но автор на гола бе Пато. Али Сисоко извърши нарушение срещу бразилеца в пеналта, и той сам си изпълни дузпата, за 2:0, и за първо свое попадение за Челси.

Само минута след подновяването на играта, дори по-малко, Челси направи преднината си класическа. Оскар, който влезе в игра на почивката, асистира на Педро, за да направи той 3:0 за "сините".

В 58-та минута, резултатът набъбна, като Пато стреля отляво, Гузан първо отрази, но Педро отдясно засече в мрежата за 4:0.

Пореден дебют за състава на Челси имаше в 74-та минута, когато 18-годишният Джейк Кларк-Салтър се появи на мястото на Педро.

В заключителния четвърт час Астън Вила отново погледна към вратата на Челси, но нямаше особено ясни идеи как да стигне поне до почетен гол, за така или иначе разочараованите си фенове.

На трибуните на "Вила Парк" имаше различни лозунги, за отсъствието на каквато и да било надежда у привържениците, и вече обичайните искания за оставка на боса Ранди Лърнър.

Баба Рахман пропусна пореден шанс за Челси в 85-та минута, а само секунди след това Астън Вила бе довършен, след червен картон за Алън Хътън. Осем минути по-рано Хътън си бе изпросил първо официално предупреждение, а след това реферът директно го прати под душовете.

Челси обаче нямаше особени амбиции да търси още попадения до края, и мачът се доигра без интрига.