Челси отдаде почти към своята легенда Рей Уилкинс преди началото на мача срещу Уест Хем на "Стамфорд Бридж" от 33-ия кръг на Висшата лига.

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед, Челси, Куинс Парк Рейнджърс и националния отбор на Англия Рей Уилкинс почина на 61-годишна възраст. Уилкинс бе повален от сърдечен арест в края на миналия месец и бе в критично състояние в лондонската болница Сейнт Джордж.

Професионалната кариера на борбения халф, известен с прякора си Буч, продължава 24 години, като той представя родината си на две световни първенства и има общо 84 мача с екипа на "Трите лъва".

След като спира с футбола, Уилкинс започва треньорска кариера, като дълги години бе в треньорския щаб на Челси, а след това бе мениджър на КПР, Фулъм и националния отбор на Йордания.

Има над 750 мача в професионалния футбол, включително 84 за Англия, в които 10 пъти носи капитанската лента. Централен полузащитник в отбора, който игра на два Мондиала през 1982 и 1986 г.

Уилкинс изкара дълги години като помощник на мениджърите на Челси Жозе Моуриньо, Карло Анчелоти, Гуус Хидинк, Луиш Фелипе Сколари, Джанлука Виали.