Футболистът на Челси – Жоржиньо, е готов да напусне като свободен агент след края на сезона. Настоящият договор на италианския полузащитник изтича през лятото, а „сините“ не смятат да го подновяват, защото предпочитат да задържат Н'Голо Канте и Мейсън Маунт с нови контракти, твърди The ​​Telegraph.

В момента Жоржиньо е свободен да преговаря с чуждестранни клубове, а изданието предполага, че е по-вероятно той да се завърне в Серия А или като цяло да премине в друг клуб, отколкото да остане на „Стамфорд Бридж“.

Gulliver/GettyImages
32 снимки

Халфът се присъедини от Наполи през 2018-а година и помогна на клуба да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, Лига Европа и Суперкупата на Европа. Въпреки това, подобно на останалата част от отбора, той не е в най-добрата си форма през този сезон.

Смята се, че „сините“ предпочитат да подновят договори на Канте и Маунт. Французинът също може да стане свободен агент през лятото, докато англичанинът има контракт до края на следващия сезон.

Лондончани вече са набелязали и евентуални заместници на Жоржньо, след които саДжуд Белингам от Борусия Дортмунд и Деклан Райс от Уест Хем Юнайтед.