Отборите на Лийдс Юнайтед и Челси направиха нулево равенство помежду си (0:0) в мач от 28-ия кръг в английската Висша лига. Двата отбора изиграха интригуващ мач на "Еланд Роуд" и създадоха много положения, но до голове във вратите на Мелие и Менди не се стигна. Така "сините" от Лондон са в серия от 12 поредни мача без загуба след пристигането на Томас Тухел начело на отбора и тимът е четвърти с 51 точки. Лийдс остава 11-и с 15 точки по-малко от съботния си съперник (36).

30 снимки

Мачът започна в много сериозно темпо, а в седмата Кай Хавертц можеше да открие резултата, но ударът му бе спасен от Мелие. В ответното нападение Патрик Бамфорд реализира гол, който обаче бе отменен, тъй като в хода на нападението имаше засада. Страхотно отиграна ситуация от Робъртс бе близо до това да доведе до откриване на резултата. Той отправи чудесен удар, а топката мина над Менди и се удари в гредата. Вратарят успя леко да докосне кълбото, което не позволи да влезе в мрежата.

Лийдс - Челси

източник: sofascore.com

Второто полувреме стартира със страхотно положение за Челси. Кай Хавертц проби в наказателното поле на Лийдс и шутира силно с десния крак, но вратарят Мелие отрази удара на германеца. В 52-ата минута Чилуел опита да прехвърли отляво стража на Лийдс, но опитът му беше неточен. Вратарят на домакините улови топката след центриране на Хаким Зиеш. Челси пък взе отново топката след изнасянето на топката от Лийдс, но пас на Канте, който бе успореден на голлинията бе изчистен от Диего Йоренте.

В 59-ата Кристиан Пулишич игра "един на един" в наказателното поле на Лийдс с бранител на домакините и намери място за удар, но Мелие улови топката след удара на американеца. В 72-ата минута Рюдигер отправи силен удар от далечна дистанция и принуди Мелие да прави спасяване. Четвърт час преди края Рийс Джеймс блокира изпълнение на Диего Йоренте, който отправи много добър удар посока вратата на Менди.

Родргио Морено атакува топката с глава след корнер, но Менди се намеси отново. Четири преди края Хъдсън-Одой преодоля няколко играчи на Лийдс и стреля силно с десния крак, но френският вратар на Лийдс неутрализира и това изпълнение към своята врата.

FT / ЛИЙДС 0:0 ЧЕЛСИ

Лийдс: Мелие, Ейлинг, Йоренте, Струйк, Далас, Филипс, Алиоски, Робъртс, Рафиня, Харисън, Бамфорд

Челси: Менди, Аспиликуета, Кристенсен, Рюдигер, Чилуел, Жоржиньо, Канте, Зиеш, Пулишич, Маунт, Хавертц