Челси се класира за четвъртфиналите на Купата на Англия, след като постигна категорична победа с 5:1 срещу Манчестър Сити на „Стамфорд Бридж“. Мениджърът на „гражданите“ Мануел Пелегри спази заканата си и пусна предимно юноши, като по този начин запази титулярите си за предстоящия осминафинален мач срещу Динамо Киев от Шампионската лига в украинската столица, който е през следващата седмица. За сметка на това Гуус Хидинк заложи на най-доброто, с което разполага.

Манчестър Сити можеше да шокира своите домакини още в 3-та минута, когато Давид Фопала бе изведен на чудесна позиция в наказателното поле на Челси и стреля, но Тибо Куртоа спаси.

Челси отговори в 13-та минута, когато след добра комбинация Педро бе изваден на отлична позиция и шутира, но топката срещна левия стълб на вратата на Уили Кабайеро.

Франсеск Фабрегас отправи хубав далечен удар в 23-та минута, но право в ръцете на Кабайеро.

Челси поведе в резултата в 35-та минута, когато Еден Азар комбинира с Диего Коста, който отблизо с глава вкара топката във вратата на Кабайеро.

Манчестър Сити успя да изравни резултата в 37-та минута, когато Келечи Иеаначо навлезе в наказателното поле на Челси и пусна остър пас успоредно на гол линията, Сесар Аспиликуета не успя да изчисти топката и тя рикошира в крака на Давид Фопала и се озова във вратата на Тибо Куртоа.

Челси можеше бързо да си върне аванса от един гол в 40-та минута, когато Фабрегас комбинира отлично с Еден Азар, който отблизо стреля, но Уили Кабайеро спаси.

Челси поведе с 2:1 в 48-та минута на мача, когато Еден Азар пусна отличен извеждащ пас към Уилиан, който изскочи сам срещу Кабайеро и с удар покрай него прати топката във вратата му.

Лондончани реализира трети гол в 53-та минута, когато Еден Азар центрира в наказателното поле на Манчестър Сити, където Фернандо не успя да избие топката и я подари в краката на Гари Кейхил, който с много силен удар изпрати топката под плонжа на Уили Кабайеро.

Челси вкара четвърти гол в 66-та минута, когато Еден Азар директно от фаул изпрати топката във вратата на Уили Кабайеро.

Оскар отправи хубав далечен удар в 71-та минута, но топката прелетя над напречната греда и излезе в аут.

Съдията Андре Маринър свири дузпа за Челси в 75-та минута за нарушение на Мартин Демикелис срещу Бертран Траоре. Аржентинецът изблъска в гърба нападателя на Челси.  Оскар стреля в десния ъгъл на вратата на Уили Кабайеро, но вратарят успя да спаси.

Челси продължи да доминира и в 81-та минута Еден Азар комбинира с Бертран Траоре, който стреля отблизо, но топката се спря в десния стълб на вртатата на Кабайеро.

Челси вкара пети гол в 89-та минута, когато Оскар центрира в наказателното поле на Манчестър Сити, където Бертран Траоре засече топката с глава и я изпрати в левия ъгъл на вратата на Кабайеро.

Така Челси се класира за четвъртфиналите на турнира по категоричен начин. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS