Челси сериозно трябва да обмисли евентуалната раздяла с Маурисио Почетино, тъй като ако бъде уволнен аржентинецът, то той ще получи сериозна парична компенсация. Това пък може да доведе до нарушаване на финансовите правила на Висшата лига.

Евертън вече си изпати с наказание от 10 точки, а сега "карамелите", заедно с Нотингам Форест, отново са разследвани за финансови нарушения. Все още тече и разследването на Манчестър Сити, като на "гражданите" бяха повдигнати над 100 обвинения.

Ситуацията в Челси така или иначе е напечена и лондончани се опитват да не предприемат допълнителни харчове, след като вече дадоха около 1 милиард паунда за играчи от идването на новия собственик Тод Боели. 

Медиите в Англия твърдят, че освобождаването на Почетино би коствало над 10 милиона паунда на клуба. На аржентинския наставник му остават още 18 месеца от договора, а резултатите на тима вече разпалиха дискусии дали той трябва да бъде уволнен. Една от причините ръководството на Челси да не бърза е именно финансовата ситуация. 

Към момента Челси заема 11-ото място във Висшата лига с актив от 31 точки след 23 мача.