Челси се класира за финала в ФА Къп след победа с 4:2 над Тотнъм. На стадион „Уембли“ двата отбора направиха страхотен мач, а след попадения на Уилиан, който бе точен на два пъти (единият от дузпа), Еден Азар и Неманя Матич, „сините“ стигнаха до решителния двубой.

За „шпорите“ головете реализираха Хари Кейн и Деле Али. Играчите на Тотнъм имаха претенции за дузпа малко след изравнителното попадение за 2:2 през второто полувреме, но реферът подмина исканията им.

Челси поведе след 5 минути игра. „Сините“ получиха право да изпълнят фаул отляво, а Уилиан пое отговорността. Бразилецът изпълни прецизно и откри за 1:0.

„Шпорите“ върнаха интригата в срещата в 18-ата минута, когато възстановиха паритета. След хубаво центриране Кристиан Ериксен отдясно по атаката, Хари Кейн се наведе и с глава засече в мрежата на Тибо Куртоа за 1:1.

В 36-ата минута момчетата на Маурисио Почетино можеха да удвоят аванса си, но комбинация между Вертонген и Ерик Дайър не приключи с успех.

Възпитаниците на Антонио Конте излязоха отново напред в резултата в 43-ата минута. „Сините“ получиха право да изпълнят дузпа. Нголо Канте пусна умел пас надясно към Виктор Моузес, който влезе на скорост в наказателното поле. Хюн Мин Сон тръгна да го блокира и се хвърли на шпагат. Получи се съприкосновение между двамата футболисти, а реферът прецени, че има основания да посочи бялата точка. Уилиан изпълни 11-метровия наказателен удар и покачи на 2:1.

Тотнъм започна по-агресивно второто полувреме, а това даде резултат в 52-ата минута на срещата. „Шпорите“ стигнаха до ново изравняване след добро изпълнение на Деле Али. Кристиан Ериксен пусна страхотно извеждащо подаване, а нападателят успя да засече и разстреля Тибо Куртоа за 2:2.

Малко след попадението, символичните гости от Тотнъм имаха претенции за дузпа. Деле Али нахлу отново в пеналта, а Аке се впусна да го блокира. Нападателят на тима на Почетино се строполи в пеналта след получилото се съприкосновение, но реферът прецени, че няма основания да посочи бялата точка.

След втория инкасиран гол Антонио Конте направи смяна и на терена се появи Еден Азар, което значително раздвижи играта. „Сините“ вдигнаха оборотите, а в 76-ата минута тимът от „Стамфорд Бридж“ излезе отново напред в резултата. След центриране от корнер отляво на вратата на Тонтъм, Кайл Уокър отклони топката с глава, а тя попадна в Еден Азар, който чакаше пред наказателното поле. Белгийският полузащитник пое топката, овладя и навлезе в пеналта, като стреля мощно с левия крак. Ударът му попадна в долния ляв ъгъл на Уго Лорис за 3:2.

Не след дълго Челси нанесе и четвърти удар по амбициите на Тотнъм за финал в ФА Къп. В 80-ата минута Неманя Матич се открои с феноменално изпълнение във вратата на съперника. Сърбинът получи топката пред дъгата на наказателното поле и със страхотен изстрел с левия крак разстреля Лорис за 4:2. Това бе и негово първо попадение за „сините“ от началото на сезона. Само 4 минути след това Еден Азар излъга излезлия страж на Тотнъм, но играч на „шпорите“ успя да изчисти.

В продължението на срещата Хари Кейн стреля по страхотен начин от фаул. Куртоа показа известни колебания. Белгиецът улови топката, но след това я изпусна. Вратарят бързо обаче съумя да се поправи.