Челси се наложи с минималното 1:0 над Борнемут при гостуването си на „Виталити“ в мач от четвъртия кръг на Висшата лига. Трудната победа за лондончани бе осигурена от влезлия като резерва Кристоф Нкунку, който реализира единствения гол в 86-ата минута. Вратарят на Челси, Роберт Санчес, също изигра ключова роля, направил впечатляващи спасявания, включително спасяване на дузпа.

Двубоят започна с натиск от страна на Борнемут, като в 4-ата минута Маркъс Тавърниър отправи мощен удар, който срещна напречната греда на вратата на Челси. В 23-ата минута Джъстън Клуйверт опита да пробие защитата на Челси с воле, но отново Роберт Санчес демонстрира феноменален рефлекс, спасявайки удара.

Челси също имаше своите шансове. Николас Джаксън бе изведен на чиста позиция в 34-ата минута, но ударът му бе отразен от Марк Травърс. В 38-ата минута Роберт Санчес извърши нарушение срещу Еванилсон, което доведе до дузпа за Борнемут. Новият нападател на „черешките“ се опита да реализира, но Санчес спаси удара, предотвратявайки гол.

Втората част започна с доминация от страна на Борнемут. В 52-рата минута Джъстин Клуйверт имаше шанс да поведе отбора си, но ударът му бе отразен от Санчес. След това, Джейдън Санчо комбинира с Николас Джаксън в 56-ата минута, но ударът на сенегалеца премина над напречната греда.

В 58-ата минута, Маркъс Таварниър пробва къс пас към Антоан Семеньо, но ударът на последния също бе неточен. Райън Кристи се опита да се възползва от рикошет в наказателното поле на Челси, но и този удар бе отразен от Роберт Санчес.

Челси успя да осигури победата си в 86-ата минута, когато Джейдън Санчо проби по лявото крило и комбинира с Кристоф Нкунку в наказателното поле. Нкунку си нагласи топката и стреля, преодолявайки Марк Травърс и осигурявайки трите точки за лондончани.

След този успех, Челси се изкачва до 7-мо място във временното класиране с 7 точки, докато Борнемут остава на 11-та позиция с 5 точки.