Отборът на Челси отговори по най-добрия начин след кошмарната загуба от Борнемут в предишния кръг във Висшата лига. Днес тимът на Маурицио Сари показа класа и разби последния във временното класиране Хъдърсфийлд Таун. „Сините” се наложиха с 5:0, като по този начин записаха най-изразителния си успех от началото на сезона в лигата.

Отличен дебют на „Стамфорд Бридж” направи Гонсало Игуаин, който вкара две попадения. С толкова се отчете и Еден Азар, а петият гол бе дело на Давид Луис.

Хъдърсфийлд влезе в двубоя след десет загуби и едва едно равенство в последните си 11 срещи, докато „сините” на Маурицио Сари пък записаха две поредни загуби в последните си два мача.

Първата възможност в мача се разкри пред футболистите на Хъдърсфийлд. Гостите имаха отличен шанс да открият резултата в 7-ата минута чрез Аарън Мой. Крис Лоу центрира към австралиеца, който стреля с глава, но топката мина на сантиметри от напречния стълб.

В 12-ата минута дойде и отговорът на Челси. Еден Азар стреля от границата на наказателното поле, стражът на гостите първоначално имаше колебание при парирането на удара, но впоследствие се справи и не позволи на Гонсало Игуаин да играе с топката. Минута по-късно отново Азар имаше шанс, но този път ударът му бе блокиран.

Резултатът в мача бе открит в 16-ата минута от новото попълнение на тима Гонсало Игуаин, който записа първия си гол за лондончани. Аржентинецът бе изведен отлично зад отбраната на „териерите” от Нголо Канте и от границата на вратарското поле, в близкия ъгъл на вратата, не остави шансове на Льосл.

Проблемите за гостите обаче не свършиха дотук. Още в 24-ата минута мениджърът на Хъдърсфийлд трябваше да извърши принудителна смяна в състава си, след като нападателят Исаак Мбенза получи травма и не успя да продължи мача.

В 34-ата минута Давид Луис се извиси над всички в наказателното поле на Хъдърсфийлд след центриране от корнер, но ударът му с глава не попадна в целта.

В последните секунди на първото полувреме Челси получи правото да изпълни дузпа, след като Сезар Аспиликуета бе съборен в наказателното поле. Белгиецът Еден Азар се нагърби с изпълнението на наказателния удар и бе безкомпромисен. Той стреля в десния ъгъл на вратата, а вратарят на Хъдърсфийлд не успя да реагира по никакъв начин.

В 66-ата минута Еден Азар уби интригата в мача, отбелязвайки втория си гол в срещата, с който направи резултата 3:0 в полза на домакините от Челси. Рос Баркли намери по отличен начин Азар в пеналта, белгиецът пое топката и с лекота финтира вратаря на гостите и от малък ъгъл реализира, за да оформи класиката за „сините”.

Само три минути по-късно Гонсало Игуаин отново показа класата си. Аржентинецът вкара брилянтен гол с удар от границата на наказателното поле. Така Игуаин стана първият футболист на Челси, който бележи два гола в домакинския си дебют за „сините” след Марио Станич, който направи същото през 2000 година срещу Уест Хем.

Крайния резултат оформи Давид Луис четири минути преди последния съдийски сигнал.

След този успех Челси се завърна на четвъртата позиция в таблицата поне за един ден. „Сините” изпревариха Арсенал, който обаче е с мач по-малко срещу Манчестър Сити. Дербито между двата тима е в неделя. Хъдърсфийлд пък продължава да бъде на последното място, а надеждите за спасение избледняват с всеки изминал кръг.