Челси приема Ливърпул в дербито от Висшата лига в неделя. „Червените“ имат нужда от точка, за да си осигурят място в групите на Шампионската лига догодина.

Ключовият сблъсък за Топ 4 в Премиършип може да наблюдавате пряко в ефира на DIEMA SPORT 2, онлайн на PLAY DIEMA XTRA, a най-интересните моменти от сблъсъка на “Стамфорд Бридж“ може да видите в Gong.bg. Началният час на двубоя е 18,30.

Ливърпул заема третата позиция във временното класиране след 36 изиграни мача и 72 точки в актива си. „Сините“ от Лондон в момента са пети с мач по-малко и 66 точки, което означава, че само успех над „мърсисайдци“ би запазил надеждите им за място в Шампионската лига през следващия сезон.

На четвъртата позиция в таблицата е съставът на Тотнъм, който вчера изненадващо загуби от борещия се за оцеляване тим на УБА с 0:1. „Шпорите“ са със 71 точки след 36 мача.

Ливърпул влиза в срещата в приповдигнато настроение след знаменития успех в Шампионската лига и отстраняването на Рома с общ резултат 7:6, който класира „червените“ на финала в турнира, където ще спорят за трофея с Реал Мадрид.

Челси пък се намира в отлична форма напоследък, записвайки три поредни победи съответно над Саутхемптън, Бърнли и Суонзи.

Антонио Конте ще може да разчита на левия си защитник Маркос Алонсо, който изтърпя наказание от три мача и се завръща в групата на „сините“. Дани Дринкуотър, който пропусна последните два двубоя заради травма, също е на разположение на мениджъра си.

Давид Луис и Ейтън Ампаду обаче все още са извън строя заради различни контузии.

Ситуацията с травмите в Ливърпул е далеч по-сериозна. Гостите отново са без имена като Жоел Матип, Емре Джан, Алекс Окслейд-Чембърлейн, както и най-вероятно и Адам Лалана, който поднови тренировки, но все още не е напълно възстановен. Бранителят Джо Гомес също е под въпрос за срещата.

От статистическа гледна точка Челси няма победа над Ливърпул в последните шест мача между двата тима (три равенства и три загуби). „Червените“ пък спечелиха последните си два мача на „Стамфорд Бридж“.

Евентуална победа на Челси би била под номер 50 за „сините“ срещу днешния си съперник.

В същото време, новата звезда на „червените“ Мохамед Салах ще има възможност да счупи поредния рекорд с фланелката на Ливърпул. Египетският национал има на сметката си цели 13 попадения при гостувания през този сезон, като единствено Луис Суарес има повече от него – 14.

Салах не успя да се разпише в предишния мач срещу Стоук, а за последно атакуващият футболист не вкара в два последователни двубоя през октомври миналата година.

Ако вкара днес, египтянина ще подобри рекорда на Луис Суарес за отбелязани най-много голове в един сезон за Ливърпул. В момента Салах и уругваецът имат по 31 попадения.