Една от най-големите сделки в световния футбол може да се случи съвсем скоро. Според редица английски издания, Челси вече преговаря с Евертън за привличането на две от звездите на състава за обща сума от над 100 млн. паунда. 

Лондончани искат да се подсилят с двамата най-скъпи "карамели" в момента - Ромелу Лукаку и Джон Стоунс. Първият се оценява на 65 млн. паунда, а вторият на 40 млн. Мърсисайдци са обявили, че това са цените от които започват преговори и няма да отстъпят ни най-малко от тях. 

Щом разговори вече са стартирали, значи "сините" са готови да хвърлят подобна умопомрачителна сума, за да зарадват новия си мениджър Антонио Конте с исканите от него състезатели за новия сезон. 

Лукаку дойде в Евертън именно от Челси за 28 млн. паунда. Сега обаче завръщането му ще струва два и половина пъти по-скъпо на лондончани. Точно поради продажбата си преди време белгиецът не искаше и да чуе за завръщане на "Стамфорд Бридж", но с отсъствието на Жозе Моуриньо, който го продаде, сега пак е близо до столицата. 

Стоунс пък е искан още от миналото лято, а цената му е непроменена - 40 млн. паунда. Той е смятан за идеалния наследник на застаряващите бранители Джон Тери, Гари Кейхил и Бранислав Иванович, въпреки че направи, меко казано, колеблива кампания с екипа на Евертън.