Челси подпечата визата си за участие в Шампионската лига след победа с 2:0 над Уулвърхемптън. Успехът на  "Стамфорд Бридж" запази за "сините" 4-ото място в Премиършип. Головете в последния мач за сезона във Висшата лига на Англия отбелязаха Мейсън Маунт и Оливие Жиру в добавеното време на първото полувреме.  
Двубоят на "Стамфорд Бридж" започна спокойно, като и двата отбора търпеливо дебнеха за грешки на съперника. В 12-ата минута Рийс Джеймс засече с глава центриране от фаул, но топката мина встрани от вратата на Уулвс. Пред Оливие Жиру се откри добра възможност за гол в 39-ата минута, но и неговият удар с глава бе неточен. 
 
Челси прати в нокдаун гостите с два гола в добавеното време на първата част. Най-напред Маунт направи безпомощен вратаря Патрисио от с превъзходно изпълнение на пряк свободен удар. Малко след това бърза контраатака изведе Жиру срещу Руи Патрисио. Нападателят преодоля майсторски стража на гостите, а след това надделя и над защитника Конър Коуди и с шпагат направи 2:0.
 
Едва в 57-ата минута Уулвс стигна до първия си точен удар в мача. Вратарят на Челси Кабайеро обаче се справи с шута на Жота. С аванс от два гола домакините спокойно чакаха края на двубоя и почти не създадоха проблеми на на отбраната на "вълците". В края на срещата Тами Ейбрахам опита да изненада Патрисио, но без успех. 
 
ЧЕЛСИ - УУЛВЪРХЕМПТЪН 2:0
 
1:0 Маунт 45+2'
2:0 Жиру 45+4'
 
Челси: Кабайеро, Аспиликуета, Рюдигер, Зума, Джеймс, Жоржиньо, Ковачич, Алонсо, Маунт, Жиру, Пулишич
 
Уулвърхемптън: Патрисио, Боли, Коуди, Сайс, Дохърти, Дендонкер, Невеш, Кастро, Нето, Хименес, Жота