Челси успя да се промъкне до полуфиналите за Купата на лигата в Англия след изключителна драма с Нюкасъл Юнайтед и победа след дузпи на „Стамфорд Бридж“. Гостите виждаха как продължават напред, след като откриха резултата рано-рано в срещата чрез Калъм Уилсън, но попадение на Михайло Мудрик в добавеното време зарадва „сините“, които прилагаха огромен натиск в хода на мача и заслужено сякаш изравниха резултата в западен Лондон.

При драмата с дузпите гостите направиха две грешки чрез Киърън Трипиър и Мат Ричи и така Челси стана поредният полуфиналист за Карабао Къп.

Още във втората минута Мойзес Кайседо беше с жълт картон, след като еквадорецът атакува грубо в гръб Антъни Гордън. Минута след това именно Гордън получи вляво по нападението на "джордитата" и шутира от воле, но право в гърба на Аксел Дисаси. След седем минути игра домакините стигнаха до първата си ситуация в срещата. Конър Галахър овладя центрирана топка от ъглов удар и отправи много хубав удар, но топката срещна напречната греда на Дубравка.

След четвърт час игра пък се случи огромно неразбирателство в отбраната на Челси, след като "сините" сгрешиха пас назад, а Беноа Бадиашил действа кошмарно и пропусна топката през краката си, а Калъм Уилсън притича да си върне кълбото и с премерен изстрел матира Джордже Петрович - 1:0 за гостите.

В 27-ата минута Рахийм Стърлинг беше изведен вляво и отправи фин изстрел, но топката не намери очертанията на вратата на Нюкасъл. При последвалото нападение отново Стърлинг получи възможност да изравни резултата, след като финтира отбраната на "свраките" и стреля, но Бруно Гимараес с тяло спря кълбото.

Маурисио Почетино пък направи две принудителни промени в хода на първото полувреме, като Енцо Фернандес напусна с проблеми, а на неговото място се появи Армандо Броя, като на почивката Мало Густо замени Леви Колуил. Второто полувреме започна с натиск на Челси, като три след подновяването удар на Палмър беше блокиран от Люис Майли.

28 снимки

Челси стигна отново близо до изравнителния гол на "Стамфорд Бридж", но пак не успя. Армандо Броя получи вляво в наказателното поле и пусна за Николас Джаксън. Нападателят се завъртя и стреля, ала опитът му не намери очертанията на вратата, пазена от Мартин Дубравка. При последвалото нападение словакът трябваше да прави зрелищно спасяване след остър удар на Рахийм Стърлинг.

Три преди края пък Михайло Мудрик пласира отлично центриране в наказателното поле на гостите към Мало Густо. В сетния миг обаче Тино Ливраменто с глава спря пътя ѝ и я прати в ъглов удар. В последната минута на реодвното време Мигел Алмирон шутира от много малък ъгъл, но Петрович улови.

В добавеното време на срещата натискът на Челси даде резултат. Иан Маатсен центрира, а Киърън Трипиър опита да върне с глава към Дубравка, но прекалено леко и Мудрик го атакува отзад. Украинецът шутира и преодоля словашкия страж, за да изравни резултата след тежката грешка на английския бранител.

След попадението пък фен на Челси навлезе на терена и избута Мартин Дубравка, тъй като стюардите не успяха да се справят с него, но без сериозни последици, макар това да не са чести гледки на Острова. Така се стигна до дузпите, където Коул Палмър стреля добре долу вляво и преодоля Дубравка. Първият изпълнител за гостите бе Калъм Уилсън, който с брилянтен шут направи резултата 1:1. Следващият изстрел беше пак точен за Челси - 2:1. Киърън Трипиър застана втори за "свраките" и с мощен удар прати топката встрани. Кристофър Нкунку беше безпогрешен за 3:1. Третият за "свраките" бе Бруно Гимараес, който с елегантен удар пласира топката в долния десен ъгъл на Джорджевич. Михайло Мудрик също се разписа при наказателните удари и направи резултата 4:2.

Мат Ричи от гостите сбърка и Джордже Петрович отрази, за да класира тима си напред в надпреварата.

Pen / ЧЕЛСИ - НЮКАСЪЛ 1:1 (4:2 след дузпи)

0:1 Уилсън 16', 1:1 Мудрик 90'

ЧЕЛСИ (4-3-3): Петрович; Дисаси, Силва, Бадиашил, Колуил; Кайседо, Фернандес, Галахър; Палмър, Джаксън, Стърлинг

НЮКАСЪЛ (4-3-3): Дубравка; Крафт, Ласелс, Ботман, Ливраменто; Жоелинтон, Гимараеш, Лонгстаф; Алмирон, Уилсън, Гордън