Челси вече държи титлата в ръцете си, след като направи обрат и победи с 3:1 като гост Лестър в отложен мач от 32-я кръг на Премиършип. Лондончани изоставаха с 0:1 на полувремето, но успяха да вкарат три безответни гола през втората част и да стигнат до ценния успех. Със спечелените три точки Челси се нуждае от победа при домакинството на Кристъл Палас, което е в неделя, за да подпечата спечелването на титлата.

Лестър направи невероятен пропуска в 13-та минута, когато Естебан Камбиасо подаде към Леонардо Уоя, който излезе сам срещу Петър Чех и стреля, но вратарят на Челси спаси.

Домакините продължиха да играят по-силно и в 41-та минута след удара на Варни топката срещна гредата, след това изстрелът на Камбиасо при добавката бе блокиран.

Лестър поведе в резултата с гол дълбоко в добавеното време на първата част, когато Варди центрира остро в наказателното поле на Челси, където Сесар Аспиликуета се подхлъзна, а топката попадна в Марк Олбрайтън, който не пропусна да вкара отблизо.

Челси бързо успя да изравни резултата. В 48-та минута Бранислав Иванович намери Дидие Дрогба в наказателното поле на Лестър, а той се обърна и разстреля Каспър Шмайхел.

Челси можеше да направи пълен обрат в 49-та минута, когато Еден Азар подаде към Уилиан, който продължи към Дидие Дрогба, който стреля, но този път изпрати топката над напречната греда в аут.

Челси продължи да доминира и в 51-та минута Уилиан пусна перфектен пас към Франсеск Фабрегас, който не успя да засече топката, а тя му се удари в коляното и излезе в аут.

Дидие Дрогба изпусна нова отлична възможност да се разпише в 61-та минута, след като стреля неточно в аут.

Челси отбеляза втори гол в 79-та минута, когато Франсеск Фабрегас центрира от корнер в наказателното поле на Лестър, след което Гари Кейхил с глава продължи към Джон Тери, а той отблизо се разписа за 1:2.

Челси вкара и трети гол в 83-та минута, когато Фабрегас подаде към Рамирес, който с мощен удар изпрати топката в десния ъгъл на вратата на Каспър Шмайхел.

Челси вече има 80 точки и се нуждае от победа срещу Кристъл Палас, за да спечели и на теория титлата в Премиършип. Лестър е седемнадесети с 31 точки.