Челси е готов да пожертва Рос Баркли и Миши Батшуай, за да получи Деклан Райс още това лято, пишат английските медии. Франк Лампард иска да подобри защитната си линия, която през настоящия сезон допусна 49 попадения във Висшата лига, и смята бранителя на Уест Хем за перфектна опция. 

Райс е ключов играч за "чуковете" през последните два сезона, тъй като умее да играе и в центъра на защитата, и в полузащитата. За да се сдобие с подписа на бранителя "сините" от Лондон са готови да се разделят не с един, а с двама свои играчи. 

Райс стартира именно в академията на Челси, но на 14-годишна възраст напуска клуба, за да отиде в Уест Хем. "Чуковете" пък отдавна се интересуват от Батшуай, който се намира във финалната година от догоовра си и няма изгледи да удължи контракта. 

Заедно с него, "сините" ще пробутат и Баркли, който се провали в задачата си да се превърне в неизменен титуляр сред момчетата на Лампард. Въпреки че има още 3 години от договора си, Челси няма намерение да разчита повече на него.