Мениджърът на Челси Маурицио Сари потвърди, че Маркос Алонсо няма да вземе участие в предстоящия мач срещу Брайтън на „Стамфорд Бридж“, който е отложен от 27-ия кръг на Висшата лига.

„Ние имаме известен проблем с Алонсо, който има разтежение. Мисля, че ще се нуждае от почива между три и четири дни“, коментира Сари.

„Не знам дали Азар и Канте ще започнат като титуляри. Те получиха почивка в последния мач. Трябва да имаме представа, че Н‘Голо през настоящия сезон има изиграни 50 мача, а Азар е с 48. През последните две седмици те играха за националните си отбори по два мача. Понякога имат нужда от почивка. Сега са ОК.“

Маурицио Сари заяви, че в мача срещу Брайтън или предстоящото лондонско дерби срещу Уест Хем, Хъдсън-Одой ще започне като титуляр.

"Още в предсезонната подготовка след няколко тренировки разбирах, че Калъм е футболист с огромен потенциал. По мое мнение той тогава не бе готов да играе на най-високото ниво, но показа израстване през сезона и вече е готов. Искам Калъм да продължава да се развива, защото потенциалът му е много сериозен. Той е нашето бъдеще и е готов да играе", добави мениджърът на Челси.

18-годишното крило направи първия си старт за английския национален отбор, но все още не е започвал от първата минута среща в елита на Англия.