Няколко играчи на Манчестър Юнайтед вече са дали съгласието си Гарет Саутгейт да стане новият мениджър на клуба. В последните дни се писа, че 53-годишният селекционер на Англия е считан като потенциален наследник на Ерик тен Хаг след края на сезона, чийто бъдеще е неясно. С наближаването на края на сезона изглежда, че има всички шансове новите шефове от INEOS да направят мениджърска промяна през лятото.

Именно Саутгейт ще бъде техният избор №1, ако решат да сменят Тен Хаг, а сега The Mirror пише, че някои от играчите на отбора биха подкрепили подобен сценарий. Саутгейт е работил с редица играчи на Юнайтед по време на седемгодишния си период начело на националния отбор и е изградил важни взаимоотношения с тях. Настоящият му договор изтича в края на годината, но Юнайтед вероятно ще се опита да го вземе в Манчестър още през лятото.

Gulliver/GettyImages
21 снимки

Все още се смята, че сър Джим Ратклиф и INEOS имат сериозни съмнения относно това дали Тен Хаг е точният човек да води „червените дяволи“ в бъдеще. Нидерландецът имаше силен първи сезон, спечелвайки Карабао Къп, но така и не успява да оправдае очакванията тази година. Евентуалното спечелване на ФА Къп и класирането за Шампионска лига може да не се окажат достатъчни, за да остане на „ОЛд Трафорд“, въпреки че настоящият фокус на Ратклиф е насочен върху преразглеждането на структурата на клуба извън терена.

Омар Берада вече бе привлечен от Манчестър Сити и ще поеме позицията на новия изпълнителен директор на клуба. Дан Ашуърт е друго име, което се очаква да играе важна роля при новия режим на Раткриф като спортен директор, след като бъде постигнато споразумение за неговите услуги с Нюкасъл.

Най-важното е, че Саутгейт е добре познат на Ашуърт. Двамата имат близки отношения от времето на Ашуърт във Футболната асоциация, където той прекара седем години като директор. Саутгейт пък пое поста на селекционер през 2016-а година именно с Ашуърт в ръководството. Смята се обаче, че от ФА биха желали Саутгейт да остане начело и за Световното първенство през 2026-а година.